Cristiano Ronaldo treći najbolji strijelac Reala: Di Stefano i Raul past će do ljeta!

tačno.net
Autor/ica 19.1.2015. u 10:55

Cristiano Ronaldo treći najbolji strijelac Reala: Di Stefano i Raul past će do ljeta!

Cristiano Ronaldo s dva gola koja je postigao u pobjedi (3:0) kod Getafea nije samo potvrdio jesenski naslov Reala, nego se i popeo na postolje najboljih strijelaca tog kluba.

Carlos Alonso Santillana do jučer je držao treće mjesto s 288 golova, ali se Ronaldo prvim poentiranjem na utakmici izjednačio s njim, a zatim ga pretekao i došao do ukupno 289 golova za Real.

Otkako je prije pet i pol godina došao iz Manchestera, Ronaldo je u Primeri postigao je 206 golova, 21 u Kupu Kralja, 57 u Ligi prvaka, 3 u španjolskom Superkupu i 2 u Superkupu Uefe.

Ispred njega su sada još samo Alfredo Di Stefano s 307 i Raul s 323 gola, dakle Ronaldu nedostaje tek 35 golova kako bi postao najbolji strijelac Reala u povijesti.

Taj naslov dostižan mu je već do kraja ove sezone s obzirom da od ljeta u Primeri postiže 1.64 gola po utakmici. Ako bi nastavio tim prosjekom, u preostalih 20 prvenstvenih utakmica došao bi do ukupno 60 golova samo u Primeri. Ne zaboravimo da Real u veljači nastavlja i obranu naslova u Ligi prvaka, naravno najviše se oslanjajući na Ronaldove golove.

Poentiranjima protiv Getafea došao je do 28 prvenstvenih golova u prvom dijelu sezone, iako Real treba odigrati još odgođenu utakmicu protiv Seville kako bi ispunio cijeli jesenski kalendar u Primeri.

Ako bi zabio i u toj utakmici, koja se na Bernabeu igra 4. veljače, Ronaldo bi prestigao Messijev rekord iz 2012., koji je izjednačio golovima protiv Getafea; njegov največi rival te je sezone napravio ono što je Ronaldo izjednačio jučer – u jesenskom dijelu postigao je rekordnih 28 golova.

index.hr

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 19.1.2015. u 10:55