Cruyff: Barcelona bi mogla razmisliti o prodaji Messija

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 12:08

Cruyff: Barcelona bi mogla razmisliti o prodaji Messija

Legendarni holandski fudbaler i po mnogima tvorac sadašnjeg izgleda Barcelone, Johan Cruyff, mišljenja je da bi Barcelona nakon dovođenja Neymara mogla razmotriti mogućnost prodaje najboljeg svjetskog fudbalera Lionela Messija.

“Da sam na mjestu čelnika Barcelone, nakon dolaska Neymara počeo bih planirati prodaju Messija. Znam, mnogi se neće složiti sa mnom, ali Neymarov dolazak bi mogao kreirati probleme. Uzmite samo slobodne udarce. Neymar ih izvodi sjajno, a Messi je pokazao kakav je majstor u tome. Ko će ih sada izvoditi? Ili, pogledajte ovu činjenicu, Neymar i Barcelona vezani su ugovorom sa Nikeom, a Messi sa Adidasom. To bi moglo donijeti probleme”, govori Cruyyf.

“Ovo kad govorim onda to radim zbog dobrobiti momčadi. Mnogo različitih stvari utiče na momčad. Zbog toga je teško voditi tim sa mnogo vrhunskih igrača u njemu. Neymar je talentovan, ali tek ćemo vidjeti kako će se uklopiti u cjelini kao što je Barcelona. Ja ne bih preuzeo rizik njegovog dovođenja”, dodao je legendarni Cruyff.

 

 

 

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 25.6.2013. u 12:08