Da li se ”Princ Rima” vraća u reprezentaciju?

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 07:40

Da li se ”Princ Rima” vraća u reprezentaciju?

Italijanski mediji prenose informaciju da Cesare Prandelli želi da vodi najboljeg igrača vodeće ekipe Serie A Francesca Tottija na Mundijal u Brazilu, te da su za njega vrata reprezentacije uvijek otvorena.

Totti nije igrao za Italiju od 2006. godine, a talijani su se posljednji put okitili titulom svjetskog prvaka upravo na tom SP u Njemačkoj.

S obzirom da 37-godišnja legenda Rome igra kao da mu je 27, selektor Prandelli smatra da za takvog igrača uvijek mora da se nađe mjesto u reprezentaciji.

”Za igrača kao što je Totti uvijek ima mjesta. Pokušat ću da ga ubjedim da ponovo zaigra za reprezentaciju na Mundijalu u Brazilu”, istakao je Prandelli.

”Još uvijek nismo pričali na tu temu, ali do SP je ostalo još osam mjeseci”, dodao je Prandelli.

Francesco Totti kapitenski predvodi svoju Romu u ovoj sezoni, a njegova Vučica ima sedam pobjeda iz prvih sedam susreta Serije A, a njegova partija protiv Intera na Meazi, pokazuje da je kao vino, što je stariji, to je bolji.

Pored Tottija, Prandelli će vjerovatno u reprezentaciju Italije povesti i godinu mlađeg Antonija di Natalea koji trese mreže u dresu Udinesea.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.10.2013. u 07:40