Da navijači vode Dinamo, brzo bismo završili kao Hajduk

Autor/ica 18.5.2012. u 20:15

Da navijači vode Dinamo, brzo bismo završili kao Hajduk

Sportski tjednik MAX donosi veliki intervju sa Zoranom Mamićem. Sportski direktor Dinama otkrio je da “plavi” žele produžiti ugovore s Badeljom i Ibanezom, jer im ističu iduće godine, kada mogu otići bez odštete. Rekao je da kupovine vjerojatno neće biti jer igrač od 2-3 milijuna eura ne mora biti pojačanje za Dinamo, a za one od 5-6 nemaju novca.

Na pitanje o Hajdukovim problemima mlađi je Mamić rekao da “s velikim žaljem gleda na to”. 

– Nije floskula da bez jakog Hajduka nema ni jakog Dinama, kao i drugih klubova. Slab Hajduk nije dobar za nas ni za hrvatski nogomet. Onda dođemo u Ligu prvaka na jake suparnike i ne znamo kako se postaviti. Igrači nemaju prekidač, pa da kažu danas hoću punom snagom, sutra neću. Jaki Hajduk i drugi jači klubovi tjeraju vas da stalno igrate jako, da se dižete. Želim Hajduku da okupi jaku momčad, da sredi klub, svima nam je to u interesu. Zasad, sve što se ondje događa, gledajući ovako izvana, izgleda jako loše, a koliko je doista loše, znaju samo na Poljudu. Ipak, nije normalno da Hajduk izgubi četiri utakmice u nizu, i to od momčadi s dna ljestvice. Valjda će naći rješenje, iskreno se nadam. Vjerujem da će liga sa 12, pa onda sa 10 klubova te ulasci Ščeglova i Volpija podići kvalitetu lige.

Što se tiče problema u odnosu navijača i kluba iz Maksimira poručio je:

– Ne znam, to je komplicirano. Igrači trebaju igrati, uprava voditi klub i omogućiti poslovanje, navijači navijati, kupovati ulaznice, propagirati klub. Ako svi budu radili sve, neće biti dobro. Dobit ćemo ono što ima Hajduk.


Foto: Damir Krajač / CROPIX

Dalmacijanews.com

Tagovi:
Autor/ica 18.5.2012. u 20:15