Damir Džumhur ispisao historiju bh. tenisa

tačno.net
Autor/ica 11.1.2014. u 09:38

Damir Džumhur ispisao historiju bh. tenisa

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napravio je pravi podvig plasiravši se iz kvalifikacija na Australian Open. Tako je postao prvi Bosanac i Hercegovac kojem je pošlo za rukom da se plasira na jedan od četiri Grand Slama sezone. Ujedno je ostvario najveći uspjeh u svojoj karijeri.

Ovaj Sarajlija je jutros, u završnoj trećoj fazi kvalifikacija, savladao Belgijanca Rubena Bemelmansa 2:0 u setovima.

Prvi set pripao je našem teniseru u tie-breaku nakon 56 minuta igre. Oba tenisera su ostvarila po jedan break, a u tie-breaku mladi Sarajlija odigrao je izvaanredno. Protivniku je oduzeo četiri servisa, a izgubio samo jedan za uvjerljivih 7:1.

Drugi set, koji je trajao 35 minuta pripao je našem teniseru sa 6:3. Međutim, nije krenulo idealno, jer je na startu izgubio servis i protivnik je poveo sa 2:0. Međutim, uslijedila su dva breaka, sigurno je čuvao svoj servis i potpuno zasluženo slavio protiv 148. tenisera svijeta.

Uspjeh je još veći i dobiva na dodatnoj težini ako se zna da je naš teniser do prvog kola Australian Opena došao bez izgubljenog seta. Na startu kvalifikacija savladao je 98. igrača svijeta i prvog nositelja kvalifikacija, Nijemca Dustina Browna, dok je u drugom kolu 198. igrača na ATP listi, Belgijanca Nielsa Deseina.

Veliki uspjeh za Džumhura, bh. tenis i naš sport u cjelini.

Redakcija portala Sport.ba čestita našem Sarajliji na odličnom rezultatu i želi mu mnogo sreće u prvom kolu Grand Slama u Melbourneu.

3. kolo kvalifikacija za Australian Open:

Džumhur – Bemelmans 2:0 (7:6 i 6:3)

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 11.1.2014. u 09:38