Dan odluke: Šimunić danas možda igra posljednju utakmicu za reprezentaciju

tačno.net
Autor/ica 12.12.2013. u 12:36

Dan odluke: Šimunić danas možda igra posljednju utakmicu za reprezentaciju

FIFA bi danas, nakon sastanka svog disciplinskog odjela, trebala odlučiti o sankcijama za Josipa Šimunića i Marija Mandžukića.

Sastanak se održava u Zurichu, a strane agencije najviše pozornosti pridaju upravo slučajevima hrvatskih reprezentativaca za koje utakmica s Islandom još nije završena. Zbog brutalnog starta na islandskog igrača Mandžukiću je sudac Kuipers dao izravni crveni karton, pa bi prvi napadač Hrvatske prema pravilima trebao dobiti minimalno jednu utakmicu kazne, koja se iz kvalifikacija prenosi na turnir u Brazilu. Davor Šuker i Damir Vrbanović vjeruju da će Fifa kazniti Mandžukića minimalnom kaznom od jedne utakmice, iako je start bio jako grub. Strepi i izbornik Niko Kovač, a posebno Josip Šimunić koji je u puno težoj poziciji od Mandžukića.

Zbog nevjerojatne gluposti koju je napravio nakon utakmice na Maksimiru prijeti mu, prema nekim izvorima, i do šest utakmica kazne. U najgorem slučaju, Šimunić bi danas mogao odigrati svoju posljednju utakmicu za reprezentaciju. Nakon 105 nastupa za Hrvatsku, 35-godišnjem stoperu prijeti ružan oproštaj. Poveo je skandiranje “Za dom spremni” pred tribinama Maksimira, ali i cijelom Europom, koja danima piše o njegovom izgredu.

Fifa provodi politiku nulte stope tolerancije za rasizam i političke izljeve na stadionima, a upravo tako tretira i ovaj slučaj. Zanimljivo, Damir Vrbanović jučer nam je rekao da HNS čeka Fifinu odluku, “jer nema smisla da bude dva puta kažnjen za isto nedjelo”. HNS je pokrenuo disciplinski postupak, ali bez prave namjere da kazni Šimunića, čiji istup osuđuju, ali za njega i pronalaze opravdanja.

index.hr

tačno.net
Autor/ica 12.12.2013. u 12:36