Dan odluke u Premiershipu: Može li West Ham donijeti Liverpoolu naslov prvaka Engleske?

tačno.net
Autor/ica 11.5.2014. u 11:24

Dan odluke u Premiershipu: Može li West Ham donijeti Liverpoolu naslov prvaka Engleske?

Danas je pred nama posljednje i odlučujuće kolo engleskog Premiershipa. Sve utakmice počinju u 16 sati, a s velikim zanimanjem pratit ćemo dva ogleda; Liverpool protiv Newcastlea i Manchester City protiv West Hama. Prvoplasirani City ima dva boda više od drugoplasiranog Liverpoola, koji danas mora slaviti na svom Anfieldu i nadati se da će West Ham srušiti City na njihovom terenu.

“Još uvijek ništa nije gotovo, ali ako ovu sezonu završimo na drugom mjestu to će značiti da smo odmah iza najbogatije i najskuplje momčadi u svijetu sporta. Mi smo ove sezone ostvarili veliki napredak”, rekao je trener Liverpoola, Brendan Rodgers.

Pellegrini: Očekujem pobjedu!

Trener West Hama Sam Allardyce nedavno je izjavio kako bi volio “omogućiti Liverpoolu i Stevenu Gerrardu da osvoje engleski naslov”, ali retoriku je pooštrio i trener Cityja, Manuel Pellegrini, koji je svojim igračima izdao naredbu:

“Očekujem pobjedu. Znam da nam je dosta i jedan bod, ali nas to ne zanima. Želim pobijediti”, rekao je Pellegrini.

Inače, City je na korak do osvajanja četvrtog naslov prvaka Engleske. Prošli put to im je pošlo za rukom 2012. godine, a prošle sezone prvenstvo su završili na drugom mjestu.

Posljednje kolo Premiershipa, 16 sati:

Liverpool – Newcastle
Manchester City – West Ham
Cardiff – Chelsea
Fulham – Crystal Palace
Hull – Everton
Norwich – Arsenal
Southampton – Man. Utd.
Sunderland – Swansea
Tottenham – Aston Villa
West Bromwich Albion – Stoke

index.hr

tačno.net
Autor/ica 11.5.2014. u 11:24