Danijel Šarić otkrio zašto je prihvatio poziv da brani za Katar

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 10:37

Danijel Šarić otkrio zašto je prihvatio poziv da brani za Katar

Nekadašnji golman BiH Danijel Šarić jedan je od najzaslužnijih za veliki uspjeh Katra na nedavno završenom SP u rukometu.

Podsjetimo, domaćin je osvojio srebrenu medalju nakon poraza od Francuske u velikom finalu. Sjajni golman je otkrio zašto je prihvatio poziv selekcije Katara.

„Sa klubovima sam osvojio puno medalja i trofeja, ali velika rupa bila je reprezentacija. Kada sam igrao za Jugoslaviju, pa kasnije i BiH, san mi je bio da osvojim medalju u velikoj takmičenju. U jednom trenutku sam bio skinut sa liste jugoslovenske reprezentacije za Olimpijske igre u Sydneyu, a godinu dana kasnije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj kada su momci došli u bronze. Onda sam sebi zacrrato cilj da će prije ili kasnije osvojiti medalju sa reprezentacijom. Iz tog razloga sam prihvatio braniti za Katar. Također, želio sam da sebe da što bolje prezentujem. Za mene je ovo jedan od najvećih uspjeha zajedno sa osvajanjem Lige prvaka. Sa ovom medaljom polako zatvaram medalja. To su mi dva najveća sportske dostignuća“, rekao je Šarić za Glas Srpske.

Šarić je član Barcelone i u njoj će najvjerovatnije završiti igračku karijeru.

scsport.ba

tačno.net
Autor 6.2.2015. u 10:37