Danijel Šarić: Smeta mi kada me nazivaju plaćenikom

tačno.net
Autor/ica 13.2.2015. u 10:40

Danijel Šarić: Smeta mi kada me nazivaju plaćenikom

Dobojlija Danijel Šarić, golman Barcelone koji je branio boje Katara na svjetskom rukometnom prvenstvu u toj zemlji, u izjavi za španski As kaže da nije plaćenik, braneći se tako od navoda pojedinih medija da su svi stranci u katarskoj selekciji itekako naplatili svoje usluge od katarskog saveza.

Rukometaši koji su nastupali za Katar osvojili su srebrenu medalju na smotri najboljih rukometnih selekcija. Predvođeni najboljim rukometnim trenerom Valerom Riverom, Katarani su na putu od grupne faze do finala izbacili Austrijance, Nijemce i Poljake. Veliku zaslugu za ovaj neočekivani rezultat domaće selekcije imao je i Danie Šarić, nekadašnji reprezentativac BiH.

U svojim izjavama od juna 2013. godine, Šarić je kazao da nakon što je napustio rukometnu selekciju BiH ne namjerava više igrati reprezentativni rukomet.

“Odavno sam stavio tačku na reprezentativnu karijeru. Nemam isto mišljenje kao ljudi iz Rukometnog saveza BiH i mislim da je s moje strane pošteno što sam im rekao da više ne računaju na mene. Sve ostalo sam ranije ispričao i nemam snage da ponavljam”, kazao je Šarić svojevremeno.

Međutim, već u oktobru prošle godine bilo je jasno da će nastupiti za Katar i biti jedan od nekoliko “plaćenika” u Riverinom timu. Međunarodna rukometna federacija progledala mu je kroz prste i dozvolila nastup za treću selekciju u njegovoj karijeri.

“Moji zastupnici su opovrgli to pravilo, jer Jugoslavija više ne postoji, i mogao sam nastupiti, jer je prošlo tri godine od mog posljednjeg nastupa za BiH”, kazao je šarić za As.

On kaže da nema državljanstvo Katara već samo dozvolu da igra u njihovoj selekciji.

“Moj jedini pasoš je onaj bosanski”, dodao je jedan od najboljih rukometnih golmana svijeta.

“Smeta mi kada me nazivaju plaćenikom. Ja sam sportista, želim poboljšati svoju karijeru i igrati na najvišem nivou. Jedan sportista ima pravo izabrati gdje će igrati”, dodao je Šarić.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 13.2.2015. u 10:40