Days of Revenge 2015: Najzahtjevnija moto trka za vikend na Bjelašnici i Igmanu

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 10:31

Days of Revenge 2015: Najzahtjevnija moto trka za vikend na Bjelašnici i Igmanu

U organizaciji NVO Horizont 3. i 4. oktobra 2015. na lokalitetu olimpijskih planina Bjelašnice i Igmana bit će održana Hard Enduro trka “Days of Revenge”.

Ovo je najzahtjevnija moto trka i ujedno posljednja u prvenstvu BiH, tako da će se pored stranih takmičiti i domaći vozači, za prestižnu titulu najboljeg Hard enduro vozača.

Inače, Hard enduro je moto disciplina koja se vozi po izuzetno zahtjevnom terenu, i tu vozači pokazuju svoje vještine, hrabrost i spremnost motora na takve izazove. Nakon prošlogodišnje utrke koja se vozila na lokalitetu Barica i Bukovika, ovaj put je organizator premjestio utrku na olimpijske planine zbog njihove atraktivnosti i kako bi skrenuo pažnju na još jedan neiskorišteni sportski i turistički potencijal.

Start i cilj Hard enduro trke “Days of Revenge” je u Babinom dolu, ispred hotela “Bjelašnica”. Staza je duga 40 kilometara, a pored nje se vozi i specijalni test na Bjelašnici sa prirodnim i vještačkim preprekama kao što su balvani, kamenje i gume.

Zbog atraktivnosti staze, organizator očekuje dolazak takmičara iz cijele BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, uz do sada najveći broj vozača viđenih na ovakvim događajima u našoj zemlji. Titulu najboljeg i najbržeg vozača brani Tomislav Marić iz Zadra.

Ukoliko ste ljubitelj dobre vožnje, adrenalina i zabave, pri tome uživate u prirodi, onda je “Days of Revenge” Hard Enduro trka pravo mjesto za vas, navode iz NVO Horizont.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 29.9.2015. u 10:31