Denver Broncosi pobjednici 50. izdanja Super Bowla

tačno.net
Autor 8.2.2016. u 10:53

Denver Broncosi pobjednici 50. izdanja Super Bowla

Igrači Denver Broncosa pobjednici su 50. izdanja ‘Super Bowla’, odigranog na Levi’s stadionu u Santa Clari, u kojem su 24-10 nadigrali favorizirane Carolina Pantherse.

To je treći naslov NFL prvaka za Denver u njihovom osmom nastupu na ‘Super Bowlu’ i drugi u karijeri za njihovog ‘quarterbacka’ Peytona Manninga, dok su Carolina Panthersi u svom drugom nastupu doživjeli drugi poraz. Prva dva trofeja Vincea Lombardija Broncosi su osvojili 1998. i 1999. godine pod vodstvom Mikea Shanahana.

Denver je do pobjede došao na isti način na koji je to činio tokom regularnog dijela NFL sezone i u doigravanju, dominatnom odbranom koja je potpuno limitirala suparničkog ‘quarterbacka’ Cama Newtona koji je uoči ‘Super Bowla’ proglašen najkorisnijim igračem regularne sezone.

Nakon prve četvrtine, Broncosi su vodili 10-0 zahvaljujući ‘field goalu’ Brandona McManusa i ‘touchdownu’ Malika Jacksona do kojeg su došli nakon što je Von Miller srušio ‘quarterbacka’ Panthersa i izbio mu loptu, a Jackson ju pokupio i unio u ‘end zonu’.

Tokom druge četvrtine Newton je imao jedini bljesak, kada je kombinacijom trčanja i dodavanja doveo Carolinu do jedinog ‘touchdowna’ na utakmici, a postigao ga je ‘running back’ Jonathan Stewart. Kontroliranom igrom i čvrstom odbranom Denver je lomio otpor Panthersa i konačno ga slomio na nešto više od četiri minute prije kraja, kada je još jednom Von Miller srušio Newtona i omogućio Manningu da donese pobjednički ‘touchdown’ koji je postigao C. J. Anderson. Uspješnim pretvaranjem za dva poena Denver je postavio konačnih 24-10.

Peyton Manning se u noći s nedjelje na ponedjeljak domogao svog drugog pobjedničkog prstena i postao jedini ‘quarterback’ u historiji NFL-a, koji je s dva različita kluba osvojio ‘Super Bowl’, što su mnogi smatrali idealnim scenarijem za završetak velike karijere, ali je ‘Šerif’ odlučio pričekati s tom objavom.

Naslov najkorisnijeg igrača potpuno zasluženo ponio je vanjski linebacker Von Miller koji je, baš kao što je učinio ‘quarterbacku’ New England Patriotsa Tomu Bradyju u konferencijskom finalu, izludio i najkorisnijeg igrača regularne sezone ‘quarterbacka’ Caroline Cama Newtona.

tačno.net
Autor 8.2.2016. u 10:53

Tacno.net Aplikacija

Aplikacija