Dijamant u timu kola kvalifikacija: Marotta ima plan za dovođenje Džeke

tačno.net
Autor/ica 2.4.2015. u 09:45

Dijamant u timu kola kvalifikacija: Marotta ima plan za dovođenje Džeke

Poslije postignutog hat-tricka protiv Andore kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko našao se u idealnom timu petog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Po izboru renomiranog portala Goal.com popularni Dijamant predvodi napad najboljih 11 zajedno sa Stevenom Flatcherom(Škotska) i Wayneom Rooneyem(Engleska).

U ekipi su još Volcan Babacan(Turska), Fabio Coentrao(Portugal), Fabian Shar(Švicarska), Darijo Srna(Hrvatska), Marouane Fellaini(Belgija), Koke(Španija), Xherdan Shaqiri(Švicarska) i Gareth Bale(Vels).

U međuvremenu Juventus je prema pisanju Tuttosporta učinio prvi korak ka dovođenju Džeke. Generalni direktor Stare dame Giuseppe Marotta iskoristio je kongres ECA-e u Štokholmu da bi porazgovarao sa predstavnicima Manchester Citya o dostupnosti ”desetke” Građana.

Juventus Džeku procjenjuje na oko 15 miliona eura, a Marottin plan je da 29-godišnjeg napadača dovede u Torino na tradicionalni ”italijanski” način, tj. na posudbu sa pravom otkupa.

Trostruki uzastopni prvak Italije je već u prošlosti pokušavao dovesti Džeku, a ovaj put u torinskom klubu vjeruju da će uspjeti u svojoj namjeri.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 2.4.2015. u 09:45