Dikembe Mutombo dobija mjesto u košarkaškoj Kući slavnih

tačno.net
Autor/ica 7.4.2015. u 12:47

Dikembe Mutombo dobija mjesto u košarkaškoj Kući slavnih

Bivši četverostruki dobitnik nagrade za najboljeg odbrambenog igrača u NBA ligi, Kongoanac Dikembe Mutombo, jedan je od 11 velikana koji će u septembru dobiti svoje mjesto u košarkaškoj Kući slavnih, objavljeno je u noći s ponedjeljka na utorak u Indianapolisu.

Objavljeno je da će uz Mutomba klasa 2015. Kuće slavnih uključivati još trojicu igrača, Spencera Haywooda, Jo Jo Whitea i Louieja Dampiera, proslavljenog sveučilišnog trenera Johna Caliparija, sjajnu američku košarkašicu Lisu Leslie te jednog od najpoznatijih NBA sudija Dicka Bavettu. Još u februaru je objavljeno da će među košarkaše besmrtnike biti uvršteni zvijezda ABA lige John Isaacs, treneri Lindsay Gaze i Tom Heinsohn te u kategoriji dužnosnika George Raveling.

“Ovo je za mene ostvarenje sna, iako odrastajući nisam razmišljao ozbiljno o košarkaškoj karijeri. Moj je cilj bio studirati medicinu i pomagati ljudima”, izjavio je 48-godišnji Mutombo nakon što je svečano objavljeno da je od 24-članog Počasnog odbora dobio najmanje 18 glasova koliko je potrebno da bi neko ušao u Kuću slavnih.

Mutombo i ostalih deset zaslužnika bit će primljeni u Naismith Memorial Basketball Hall Of Fame na svečanosti koja će biti održana 11. septembra u Springfieldu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.4.2015. u 12:47