Dinamo pregazio Neftchi

Autor/ica 13.7.2011. u 13:24

Dinamo pregazio Neftchi

GOLOVIMA Milana Badelja i dvostrukog strijelca Ivana Krstanovića Dinamo je s 3:0 pobijedio Neftchi u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka.

Kruno Jurčić odmah poslije susreta emitirao je poslovičnu dozu opreza najavivši “ozbiljnu i čvrstu partiju u uzvratu”, ali nakon onog što su prvaci Azerbajdžana prikazali u ovih 90 minuta jasno je da se Dinamo može sasvim okrenuti prema ždrijebu trećeg pretkola (petak u 12:00, Nyon). Azerima je Dinamo u taktičkom smislu svemirski brod, i u ovom trenutku nemoguće je i zamisliti da bi mogli ozbiljnije ugroziti prolaz našeg prvaka u novu rundu, koliko god Jurčić ponavljao kako “ništa nije gotovo”.

Vjerojatno ni najveći optimisti skloni Modroj boji poslije uvodnih minuta nisu mogli zamisliti da će Dinamo u Azerbajdžan samo na izlet. Iako su gosti tek u šestoj minuti prvi put prešli centar, igra našeg prvaka u najvećem je dijelu prvog poluvremena izgledala jalovo i bezidejno i Azeri su lakoćom držali nulu.

Koliko je imaginacije bilo među Modrima, najbolje svjedoči činjenica da su Ibanezovi slobodnjaci, koji nisu ni uspijevali doći do gola, predstavljali glavnu prijetnju Stamenkoviću. Srpski vratar, koji je od zagrebačke publike vrlo često bio “pozdravljan” s “Ubi Srbina”, sve do Badeljova gola nije imao potrebe za intervencijom.

Poslije samo 20 minuta krcati (i nestrpljivi) Maksimir pokazao je zvižducima što misli o nastupu novog “atomskog Dinama”, a da je Emile Mpenza bio malo koncentriraniji u nekoj od triju poluprilika, Neftchi je mogao itekako pomrsiti račune Modrima.

I onda, nakon pola sata je Sammirov prijatelj Rodriguinho poklonio prednost Dinamu. Alispahić je dugom loptom gađao Badelja, Brazilac krivo procjenjuje let lopte, a kapetan Modrih uz pomoć Stamenkovića šalje loptu u malu mrežu za toliko željenih 1:0. Euforiju koja je uslijedila Dinamo do poluvremena nije uspio iskoristiti, ali nije ni dugo morao čekati u drugom dijelu na povećanje vodstva.

Nije Neftchi u nastavku se sastao s loptom, a već je bilo 2:0. Beqiraj je na desnom krilu gurnuo loptu u for Vrsaljku koji zavrće u sredinu gdje je Krstanović brži na lopti od gostujućeg braniča i Stamenković nije imao šanse.

Neftchi je potom nestao s terena, što Dinamo nije uspio iskoristiti u nekoj od brojnih polušansi. Štoviše, mogli su gosti preko svog najboljeg igrača, Flavinha, zapapriti Modrima, ali u 61. minuti glavom je pucao preko gola, a minutu kasnije Kelava spašava u matnoj situaciji nakon što je Flavinho po ćevape poslao Tonela.

Tagovi:
Autor/ica 13.7.2011. u 13:24