Dinamo turske pripreme započeo pobjedom nad BATE-om

Nogometaši Dinama odigrali su prvu utakmicu priprema u turskom Beleku pobjedivši BATE Borisov 2-1. Za 'modre' su zabijali Josip Brezovec i Pedro Morales

Dinamo je uspješno započeo pripreme u turskom Beleku. ‘Modri’ su u prvoj provjeri svladali bjeloruski BATE Borisov 2-1. Izabranici Vahida Halilhodžića došli su u vodstvo u 20. minuti preko novog pojačanja iz Varaždina Josipa Brezovca. BATE je izjednačio golom Bordačova u 73. minuti, a Pedro Morales donio je konačnu pobjedu šest minuta kasnije iz penala.

Brezovec je zabio iz slobodnjaka, a lopta je na putu do gola okrznula Beqiraja, no igrači su se dogovorili da gol pripišu novopristiglom pojačanju.

Dinamo je od 20. minute (Brezovčev slobodnjak) trebao igrati s igračem više jer je srbijanski igrač suparnika Marko Simić isključen zbog namjernog igranja rukom. Dogodilo se to očito unutar 16-erca, ali su slabi lokalni suci izvukli prekršaj izvan 16-erca.

Trener BATE-a Viktor Gončarenko automatski je u igru uveo zamjenu za isključenog. Premda se Halilhodžić tome isprva usprotivio, Dinamovi igrači na čelu s kapetanom Bišćanom odobrili su nastavak utakmice 11 protiv 11.

Zbog vrlo oštre igre Bjelorusa Šime Vrsaljko igru je napustio zbog ozljede. Sammir zbog upale tetive, kao i također ozlijeđeni Cufre, Tonel i Chago, nisu nastupili.

Dinamo je igrao u sastavu: Kelava – Vrsaljko, Bišćan, Mesarić, Ibañez – Badelj, Brezovec – Palić, Kovačić, Sylvestr – Beqiraj (još su igrali: Barbarić, Rukavina, Morales, Ademi, Calello, Kramarić, Tomečak, Šitum, Bručić).

24sata.hr

 

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI
Zagrebački proračun za sljedeću godinu vrijedan je 2,532 milijarde eura, što je više od svih proračuna lokalne/regionalne samouprave u RH zajedno. Gradonačelnik Tomislav Tomašević tu...
A sada, kad je Tuđman nepravomoćno osuđen za etničko čišćenje, politika se pravi kao da se ništa nije dogodilo. Tuđman i dalje ima svoj trg...