Dinamu prefiks “Građanski”

Nije to promjena imena. Samo smo postojećem nazivu dodali prefiks. Kad smo 1991. godine slavili 90. godišnjicu osnivanja Građanskog, unijeli smo u statut kluba da je Dinamo njegov sljedbenik. Svi igrači Građanskog postali su igrači Dinama - Cimermančić, Pleše, Antolković, Medarić - objasnio je Dinam

Dinamova Skupština započela je u 18 sati. Ispred zapadne tribine maksimirskog stadiona nekoliko stotina Bad Blue Boysa prosvjedovalo je transparetnima. Cijelo vrijeme zasjedanja Skupštine pjevali su, a nerijetko su se mogle čuti uvredljive poruke u stilu “Malo vas je, malo vas je četnici”, te brojne pjesme protiv Zdravka Mamića. Navijači su dvije noći kampirali ispod zapadne tribine, a policija nije zabilježila veći incident. 

A iza zatvorenih vrata skupštinari su izglasali novi prefiks u nazivu kluba kako bi se istaknula ukupna povijest Dinama. Klub se od danas zove Građanski nogometni klub Dinamo (GNK).

Nismo promijenili me. Samo smo postojećem dodali prefiks Građanski, rekao je Mirko Barišić

– Nije to promjena imena. Samo smo postojećem nazivu dodali prefiks. Kad smo 1991. godine slavili 90. godišnjicu osnivanja Građanskog, unijeli smo u statut kluba da je Dinamo njegov sljedbenik. Svi igrači Građanskog postali su igrači Dinama – Cimermančić, Pleše, Antolković, Medarić – objasnio je Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

Na govornicu je stupio i Zdravko Mamić koji je iznio podatke o poslovanju kluba za 2010. godinu. 

– Prihod je više od 232 milijuna kuna. Rashod je 203 milijuna kuna. Dakle Dinamo je završio u plusu više od 29 milijuna kuna – rekao je izvršni dopredsjednik. 

Potom se skupštinarima obratio predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

– Suradnja HNS-a i Dinama je velika. Nastavite tako jer se mi vama ponosimo. Bilo je trenutaka kad smo znali trčati u Beč po rasvjetu koja se pokvarila kako bi se na Maksimiru mogla igrati utakmica – rekao je predsjednik HNS-a i dodao:

– Maksimir je bio jedan sretni teren na kojem Hrvatska nije izgubila 50 puta. Hvala zagrebačkoj publici koja nas je podržala i koja je znala kako to napraviti. Hvala i vama skupštinarima, hvala što se dinamovci – rekao je predsjednik HNS-a Vlatko Marković koji više neće biti član Dinamove skupštine.

– Jako me raznježio stav Vlatka Markovića. Njegova uloga u klubu, bilo kao igrača, trenera i funkcionera nikad neće biti zaboravljena. Hvala ti Vlatko, u moje ime i u ime Dinama – rekao je Mamić i dodao:

– Statut smo usuglašavali sa Zakonom o sportu. Nažalost, morali smo i to na zahtjev ove gospode dolje koja čeka kraj Skupštine i pjeva pjesme. I prema tom zakonu jedno od najvećih imena Dinama, jedno od najvećih imena u povijesti kluba ne može više biti član Skupštine – rekao je Zdravko Mamić.

Predsjednik Mirko Barišić je dobio novi petogodšnji mandat, a Zdravko Mamić je dodao:

– Imat ćemo statut na koji nitko neće moći prigovarati. Jer po današnjim zahtjevima navijača, čak ni Damir Vrbanović ne bi mogao raditi u Dinamu.

Navijači su se nakon završetka Skupštine razišli, a pogodovala je tome kiša i nevrijeme koje se sprema iznad metropole.

Podijelite ovaj članak
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
VIŠE IZ KATEGORIJE
VEZANI ČLANCI