Dino Rađa nije samo košarkaš, već i ljudska veličina

tačno.net
Autor/ica 21.3.2014. u 08:47

Dino Rađa nije samo košarkaš, već i ljudska veličina

Jedan od najvećih košarkaša i uopšte sportista na prostoru bivše Jugoslavije Dino Rađa na košarkaškim parketima je kroz cijelu karijeru pokazivao svoju veličinu.

Međutim, nije Dino samo veliki bio na parketu. Dino svoju veličinu pokazuje godinama kroz razne humanitarne akcije, a jednu zaista lijepu stvar učinio je prije više od 20 godina, ali ju je zbog svoje ljudskosti i skromnosti skrivao od javnosti.

Prema pisanju portala Index.hr, Dino Rađa još od juna 1993. godine stipendira Josipa Silovića, sina poginulog hrvatskog branitelja. Rađa je o Josipu počeo brinuti kada je imao samo godinu dana, a danas je on student medicine u Osijeku.

Rađa mladog Josipa nije pomagao samo finansijski već i raznim savjetima, posjetama, druženjima na odmorima i drugim stvarima.

“To je moja osobna stvar i za to nitko ne treba znat. Nikad nije problem pomoći. Ali me užasno živciraju oni koji stalno žicaju. Onda im ti daš novac, a uopće ne znaš da je i stigao onome kome je potreban. Za Josipa sam bio siguran i to je to”, prenosi riječi Dine Rađe Index.hr.

Pored Josipa Silovića, Dino Rađa stipendira još nekoliko djece, ali zbog njihove maloljetničke dobi Rađa nije želio otkrivati njihov identitet. Svaka čast Dino.

sportsport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor/ica 21.3.2014. u 08:47