Diskutabilne sudijske odluke odvele Franucusku do Svjetskog prvenstva

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 22:54

Diskutabilne sudijske odluke odvele Franucusku do Svjetskog prvenstva

Iako su bili blizu ponora nakon prvog meča baraža sa Ukrajinom, Francuzi su se izdigli i ostvarili plasman na SVjetsko prvenstvo u Brazil naredne godine.

Nakon nekoliko propouštenih šansi Francuzi dolaze u vodstvo u 22. minuti susreta. Fudbaler Liverpoola Mahamadou Sakho je pogodio mrežu Ukrajinaca na asistenciju Francka Riberya.

U 26. minuti sjajno je opalio Paul Pogba sa ruba šesnaesterca. Na njegovu nesreću, lopta je prozujala par centimetara iznad prečke. U 30. minuti susdije su poništile čist gol Karima Bnezeme.

Ipak samo četiri minute kasnije fudbaler Real Madridai reprezentativac Francuske trese mrežu za vodstvo svoje reprezentacije sa 2:0. Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Na samom startu drugog poluvremena novi problemi za Ukrainu. Yevhen Khacheridi je zaradio drugi žuti odnosno crveni karton. Sa igračem više Francuzi su vršili konstantne napada i samo je bilo pitanje vremena kada će postići i treći pogodak.

Da Ukrajinci definitivno nemaju sreće u ovom meču i da im je ”Fortuna” okrenula leđa pokazalo se u 72 minuti kada je jedan od najboljih ukrajinskih fudbalera Oleg Gusev zatresao vlastitu mrežu i tako poslao Francusku na Mundijal.

 

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 19.11.2013. u 22:54