Đoković čestitao Džumhuru i zaželio mu prolazak dalje

tačno.net
Autor/ica 15.1.2014. u 10:14

Đoković čestitao Džumhuru i zaželio mu prolazak dalje

Trenutno drugi teniser svijeta, Novak Đoković govorio je o dosadašnjim igrama na ovosezonskom Australian Openu, ali i našem najboljem teniseru Damiru Džumhuru, koji je pomalo iznenađujuće prošao u treće kolo.

Najbolji srpski teniser rekao je da je oduševljen Damirom Džumhurom, koji je sigurno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Australian Opena, piše B92.

Teniser iz Bosne i Hercegovine donio je svojoj zemlji prvu pobjedu na Grand Slamu u historiji, ali se tu nije zaustavio, plasirao se i u treće kolo i oduševio publiku.

Džumhura u narednom kolu očekuje susret sa sedmim teniserom svijeta, Tomasom Berdychom, koji će mu biti najjači protivnik u dosadašnjem dijelu karijere.

“Mislim da je sve što je postigao fantastično. Nisam ga vidio kako igra, ali znam za njega, znam da je mlad igrač. Prošao je kvalifikacije, prošao je u treće kolo, što je nevjerovatan usjpeh i za njega i za njegovu zemlju”, rekao je Đoković.

Novinare je posebno zanimalo šta misli kako se sada osjeća Džumhur, posebno što je ne tako davno prošao kroz sličnu situaciju.

“Bosna i Srbija su bile jedna zemlja prije nešto više od 20 godina. Imamo sličan mentalitet. Iz nekog razloga, ljudi s tog podneblja su veoma talentovani za sport, posebno timske sportove, ali je tenis dobio svoje mesto u posljednjih sedam, osam godina. Hrvatska takođe ima dugu tradiciju u tenisu, mi sada imamo atletiku. Sve to daje našim ljudima, koji prolaze kroz teška vremena, nadu u bolje sutra. Sport šalje pravu poruku ljudima. Na sportiste se gleda kao ambasadore svojih zemalja. Damiru čestitam i nadam se da će proći što dalje”, istakao je Đoković.

sport.ba

 

tačno.net
Autor/ica 15.1.2014. u 10:14