Dragan Marković: Samo pobjeda me zanima protiv Bjelorusije

tačno.net
Autor/ica 27.5.2015. u 09:24

Dragan Marković: Samo pobjeda me zanima protiv Bjelorusije

Selektor najboljih bh. rukometaša Dragan Marković jučer je objavio spisak od 19 rukometaša na koje računa u duelima sa Bjelorusijom 11. juna i Danskom tri dana kasnije.

U razgovoru za portal SCsport, selektor o narednom meču sa Bjelorusijom kaže:

“Mene samo pobjeda zanima. Uvjeren sam da imamo kvalitet i da možemo nadigrati Bjeloruse. Igrali smo i pobjeđivali jače reprezentacije od Bjelorusije, pa nema razloga da se plašimo. Očekujem punu zeničku Arenu i ponosan sam na što igramo u cijeloj BiH. 11. i 12 juni bit će praznik sporta u Zenici, a nadam se da ćemo prvo mi podariti radost navijačima, pa onda i fudbaleri”, govori Marković.

Selektor je na novi spisak uvrstio i Marka Tarabochiju o čijem je nastupu za BiH prvi pisao naš portal, te povratnika Marija Blaževića.

“Tarabochia je odličan igrač i sigurno je veliki dobitak za ovu reprezentaciju. Želim da sve naše igrače vratim pod bh. zastavu. Ne znam u kojem stadiju je procedura oko državljanstva, ali vjerujem da će nam Tarabochia biti na raspolaganju na meču sa Bjelorusijom. Što se tiče Blaževića on brani odlično u CSM Bucuresti, a i kao čovjek je zaslužio da dobije poziv,  jer se jednom prilikom u reprezentaciju odazvao vanredno i iz Banja Luke u Sarajevo doputovao za tri sata da bi se stavio na raspologanje stručnom štabu”, završio je selektor najboljih bh. rukometaša za SC.

scsport.ba

tačno.net
Autor/ica 27.5.2015. u 09:24