Dragiša Pejović tvrdi: Borac i Partizan su naštimali utakmicu

Autor/ica 11.2.2012. u 10:41

Dragiša Pejović tvrdi: Borac i Partizan su naštimali utakmicu

Nekadašji fudbaler Borca iz Čačka, Dragiša Pejović, bio je specijalni gost na sastanku FIFPro organizacije, a u svom izlaganju govorio je o problemima sa kojima se suočavao dok je igrao za pomenuti srbijanski klub.

 

Govorio je Pejović o nasilju i rasizmu na srbijanskim terenima, te o namještanju utakmica.

“Od mnogih igrača je traženo da nameštaju utakmice. Ko to ne bi uradio, bio bi odstranjen iz momčadi. Igrao sam nekoliko namještenih utakmica, ali ne zato što sam htio, već zato što sam morao. Ako bih odbio da igram, ne bih dobio platu. Jednom prilikom su me ljudi, večer pred jednu utakmicu, izveli iz hotela i vozili me satima u automobilu. Ucjenjivali su me, prijetili da će mi slomiti obje ruke i obje noge u slučaju da ne uradim ono što se traži od mene”, prenose srbijanski mediji Pejovićevu izjavu.

“Borac-Partizan (0:1) su odigrali namještenu utakmicu prije četiri godine. Tada me je direktor kluba Sloba Ilić vozio na zadnjem sedištu automobila i prijetnjom me prisilio da se sutradan ne zalažem protiv crno-belih. Čak su mi nalagali da napravim penal ako do 70. minuta bude neriješeno”, istakao je Pejović u svom izlaganju i na kraju dodao:

“Nisam nikom ništa govorio jer su mi stizale prijetnje. Živio sam od fudbala, a nisam ni vjerovao nadležnim organima. Ni danas mi nije prijatno, ali se osjećam sigurnije jer iza mene stoji FIFPro sindikat. Nadam se da ćemo uskoro uspjeti iskorjeniti ovakve stvari”.

Tagovi:
Autor/ica 11.2.2012. u 10:41