Drugi dan Mundijala donosi spektakl i utakmicu Španija – Holandija

tačno.net
Autor 13.6.2014. u 12:12

Drugi dan Mundijala donosi spektakl i utakmicu Španija – Holandija

Tokom drugog dana Svjetskog prvenstva u Brazilu bit će odigrane tri utakmice

Na rasporedu drugog dana Svjetskog prvenstva u Brazilu su tri utakmice, jedna iz grupe A Meksiko – Kamerun i dvije iz grupe B Španija – Holandija i Čile – Australija

Meksiko i Kamerun će u okviru grupe A, u 18:00 sati po srednjeevropskom vremenu, odigrati svoju tek drugu međusobnu utakmicu. U prvom meču ove dvije reprezentacije Meksiko je slavio minimalnu pobjedu. Obje reprezentacije žele doći do pobjede na otvaranju prvenstva kako bi sebi stvorili priliku za odlazak u osminu finala Mundijala u Brazilu.

Utakmica se igra na stadionu Estadio das Dunas, kapaciteta 38.958 gledatelja. Glavni sudija meča je kolumbijac Wilmar Roldan s pomoćnicima Humbertom Clavijom i Eduardom Diazom.

Prva utakmica grupe B između Španije i Holandije, koja se igra u 21 sat po srednjeevropskom vremenu, obećava spektakl ljubiteljima fudbala. Branioci naslova svjetskog prvaka Španci će u prvoj utakmici imati pravi test protiv uvijek atraktivne Holandije. Obje ekipe žele da osvoje prvo mjesto u grupi kako bi u osmini finala izbjegli Brazil koji je favorit za osvajanje prvog mjesta u grupi A.

Međusobni susreti, njih deset, obećavaju navijačima pravi spektakl. Španija je zabilježila pet pobjeda, Holandija četiri dok je tek jedna utakmica završena neriješenim rezultatom. Ukupno je u deset utakmica postignuto 27 golova pa se navijači mogu nadati dobrom susretu s puno pogodaka.

Utakmica se igra na stadionu Arena Fonte Nova, kapaciteta 51.708 gledatelja, u Salvadoru. Utakmicu će suditi poznati talijanski sudija Nicola Rizzoli, a asistenti će mu biti Renato Faveran i Andrea Stefani.

U drugom susretu grupe B igrat će Čile i Australija. Utakmica počinje tačno u ponoć po srednjeevropskom vremenu. U četiri prethodna međusobna duela Čile je bio uspješniji. Južnoamerikanci, koji i u ovom susretu važe za favorite, su slavili tri pobjede uz jedan neriješen meč.

Domaćin ovog susreta će biti Arena Pantanal, kapaciteta 39.859 gledatelja, u Ciuabi. Glavni sudija susreta je iz Moumandiez Doue iz Obale Slonovače s asistentima Songuifolom Yeom i Jeanom Claudeom Birumushahuom.

Raspored 2. dana Mundijala u Brazilu:

Meksiko – Kamerun (Grupa A) u 18:00 sati po srednjeevropskom vremenu

Španija – Holandija (Grupa B) u 21:00 sati

Čile – Australija (Grupa B) u ponoć

AA

tačno.net
Autor 13.6.2014. u 12:12