Dvije godine od smrti Vedrana Puljića dječaka kojeg je ubila politika

Autor/ica 4.10.2011. u 15:34

Dvije godine od smrti Vedrana Puljića dječaka kojeg je ubila politika

Direktor Fudbalskog kluba Sarajevo Suad Muzurović i predstavnik Udruženja navijača FK Sarajevo Kenan Žiga, povodom druge godišnjice od ubistva navijača FK Sarajevo Vedrana Puljića, apelovali su na institucije i pravosuđe BiH da se konačno nešto učini u vezi s hapšenjem njegovog ubice koji se nalazi u Hrvatskoj.

”Do sada su samo optužili Vedranovog ubicu do kojeg se ne može doći jer je njegova adresa u Hrvatskoj nepoznata. Vrijeme je da se nešto poduzme o tom pitanju da bi se koliko-toliko pravda zadovoljila. Međutim, mi smo jedini koji podsjećaju na taj nemili događaj”, izjavio je Žiga.

Muzurović smatra da nadležne institucije nisu reagirale na vrijeme i da se iz tog razloga i danas na nogometnim stadionima širom BiH dešavaju slične situacije kao u Širokom Brijegu prije dvije godine, kada je Puljić izgubio život.

”Pošto nadležne strukture nisu tada reagovale na adekvatan način, bojim se da će se slične situacije na stadionu  i oko stadiona i dalje događati, a svjedoci smo tome i u posljednje vrijeme”, rekao je direktor FK Sarajevo.

Muzurović je dodao da FK Sarajevo apeluje na svoje navijače da gostima na Koševu osiguraju uvjete kakve oni sami zahtijevaju  u gostima.

Glasnogovornik FK Sarajevo Dino Selimović je naglasio da advokatski tim FK Sarajevo volonterski pomaže navijače ovog kluba protiv kojih se vode sudski procesi nakon događaja u Širokom Brijegu.

Muzurović je istaknuo da je Klub ponovo pokrenuo inicijativu stipendiranja Vedranovog brata – Igora Puljića, što je, po njegovim riječima, najmanje što FK Sarajevo može učiniti za njega i porodicu Puljić.

Navijači FK Sarajevo će danas u 17.00 sati posjetiti Puljićev grob da bi obilježili drugu godišnjicu njegove pogibije.

Autor/ica 4.10.2011. u 15:34