Džeko: Hvala im na negostoprimstvu, ja ih jedva čekam u Zenici

tačno.net
Autor/ica 14.11.2016. u 11:51

Džeko: Hvala im na negostoprimstvu, ja ih jedva čekam u Zenici

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je razočaran remijem u Grčkoj u 4. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Zapravo, riječ “razočaran” je mala. Dijamant jedva čeka meč u Zenici da vrati Grcima “milo za drago” nakon što je dobio crveni karton, a Grci u 95. minuti izvukli 1:1.

Dijamant ne smatra da je trebao dobiti crveni karton, jer “on je jedini bio na zemlji”. Govoreći o meču, smatra da smo sa 3:0 ili 4:0 trebali slaviti.

“Osjećam se kao da smo 3:0 izgubili. Gledajući generalno cijelu utakmicu nisu zaslužili, ne bod, niti da izgube 1:0 nego su zaslužili da bude tri ili četiri na prema nula za nas. Ali, nema veze. Idemo dalje. Hvala im na ovom negostoprimstvu. Ja ih jedva čekam u Zenici. Iskreno. Bez veze mi je dao crveni karton. Ne znam zašto. Kaže da sam ja počeo sve to, a ustvari ja sam jedini bio na podu tako da ne vidim kako sam ja mogao početi sve”, rekao je Džeko.

BiH će 25. marta dočekati Gibraltar na Bilinom Polju, a onda će 9. juna na istom stadionu dočekati Grčku.

Pred sam meč, trojica navijača reprezentacije BiH pretučeni su ispred stadiona Georgios Karaiskakis u Pireju. Navijače su pretukli navijači Grčke koji su vikali “Kosovo je Srbija”, a potom ih udarali. Dvojici navijača je pružena pomoć ispred stadiona dok je jedan navijač prebačen u bolnicu zbog šivanja glave.

Također, navijači nogometne reprezentacije Grčke tokom utakmice sa BiH podigli su nakratko transparent na kojem je pisalo “Nož, žica, Srebrenica” na stadionu “Georgios Karaiskakis”, što je izazvalo ogorčenje naših navijača.

Ovo nije prvi put da se ovakvi transparenti pojavljuju na nogometnim utakmicama, nadležne nogometne organizacije reagovali su kažnjavajući reprezentacije i klubove novčanim kaznama.

klix.ba

tačno.net
Autor/ica 14.11.2016. u 11:51