Džeko je jedan od vođa ove generacije Zmajeva, biće pravi nasljednik Spahića

tačno.net
Autor/ica 15.8.2014. u 10:04

Džeko je jedan od vođa ove generacije Zmajeva, biće pravi nasljednik Spahića

Golmani su dosta rijetko zvijezde u svojim ekipama.

Tačnije, da bi golman bio zvijezda ekipe za koju nastupa, mora biti vanserijskog kvaliteta.

Upravo takav je Asmir Begović, zvijezda Stoke Citya, ali i fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Begović je u razgovoru za Sport.ba iznio svoje mišljenje o nadolazećoj sezoni, favoritima u Premier ligi, Edinu Džeki, Muhamedu Bešiću, Emiru Spahiću…

Kako si zadovoljan odrađenim pripremama i koliko može Stoke predstojeće sezone u Premier ligi?

“Pripreme su bile dobre, ja sam se priključio nakon odmora dok je ekipa bila u Njemačkoj. Odradili smo dobar posao u posljednjih nekoliko sedmica. Važno je i to da smo se pojačali, doveliko smo nekoliko odličnih igrača, a zadržali većinu glavnih iz prošle sezone, tako da mislim da možemo biti još bolji. Teško je govoriti o konkretnim ciljevima, ali vjerujem da ćemo biti jako dobri”, kaže Begović za Sport.ba.

Ko su po tebi favoriti za naslov prvaka Engleske?

“Teško je govoriti o tome a da sezona još nije ni počela. Svakako da će biti jako zanimljivo, nekoliko je odličnih ekipa, ali u ovom trenutku meni najbolje izgleda Chelsea”.

Iako je bilo priča o tvom transferu, ipak si ostao u Stokeu. Osim Premier lige, da li bi se volio okušati u nekoj drugoj ligi?

“Priča jeste bilo jako puno, ali tako je to u fudbalu. Međutim, ja sam maksimalno posvećen Stokeu i fokusiran na sezonu koja dolazi, ne razmišljam o transferu. Naravno da je lijepo čuti da postoji interes iz drugih zemalja, ne bi bilo loše igrati u Španiji, Italiji ili Njemačkoj, ali meni je jako lijepo u Engleskoj, tu mi je porodica i zaista uživam”.

Nakon Edina Džeke i tebe, u Premier ligi ćemo gledati i Muhameda Bešića od naredne sezone. Da li je Everton pravi klub za njega i šta misliš hoće li Bešić uspjeti u Premier ligi?

“Drago mi je da je Muhamed tu, da je dobio priliku u klubu kakav je Everton, zaslužio je to. On je pravi borac i vjerujem da će se to pokazati. Everton je odličan klub za mladog igrača poput njega i radujem se što ću imati priliku da ga gledam, ali i igram protiv njega”.

U reprezentaciji BiH je bilo dosta promjena u posljednje vrijeme. Da li je Edin Džeko pravi izbor za kapitena?

“Naravno, Edin je tu godinama, i jedan je od vođa ove generacije. Žao mi je što se Emir oprostio, još jednom mu hvala na svemu. Vjerujem da će Edin biti pravi nasljednik. Najvažnije je da smo mi svi veliki prijatelji i uživamo igrati za reprezentaciju. Jedva ćekam novo okupljanje, kvalifikacije i nove izazove”, zaključio je za kraj razgovora za Sport.ba Asmir Begović.

 

 

 

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 15.8.2014. u 10:04