Džeko najbolji igrač Wolfsburga svih vremena

tačno.net
Autor/ica 16.1.2013. u 15:05

Džeko najbolji igrač Wolfsburga svih vremena

Službena internet stranica bosanskohercegovačkog reprezentativca Edina Džeke prenosi da je Dijamant izabran za najboljeg igrača Wolfsburga svih vremena.

Sjajni bh. reprezentativac izabran je za broj 1 u izboru navijača i novinara, koji je organizovao njemački WAZ/AZ-online.de.

Džeko je u glasanju navijača i novinara osvojio 1.293 boda, a iza sebe je ostavio Grafitea (1.079), te Roya Prägera (872). Na listi od 10 igrača, koji su obilježili historiju Wolfsburga, nalazi se i Zvjezdan Misimović, koji je rangiran na deveto mjesto.

Džeko je, podsjetimo, sa Wolfsburgom osvojio naslov prvaka Bundeslige, a izabran je i za najboljeg igrača njemačkog prvenstva u izboru profesionalaca, te je sa Grafiteom srušio rekord po broju datih golova u jednoj sezoni. Brazilac je dijamant su, podsjetimo, zajedno postigli 54 pogotka (28 Grafite, 26 Džeko), čime su prestigli legendarne Mullera i Hoenessa.

Sezonu poslije, Džeko je postigao 22 pogotka u Bundesligi osvojivši naslov najboljeg strijelca Njemačke, što mu je u konačnici i donijelo transfer vrijedan 32 miliona funti u Manchester City.

Wolfsburg je napustio kao najbolji strijelac Vukova svih vremena (66 pogodaka u 111 mečeva), a sada je proglašen i za najboljeg igrača ovog tima u historiji.

“Veoma sam ponosan na činjenicu da sam izabran za najboljeg svih vremena. U Wolfsburgu sam proveo “samo” tri godine i za kratko vrijeme smo postigli jako mnogo. Veoma sam sretan, posebno jer je Wolfsburg kroz historiju imao jako kvalitetne i dobre igrače”, prenosi edindzeko.ba izjavu našeg reprezentativca.

 

 

 

 

sporsport.ba

tačno.net
Autor/ica 16.1.2013. u 15:05