Džeko: Naš cilj je plasman u naredni krug

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 08:43

Džeko: Naš cilj je plasman u naredni krug

Njegovi golovi u proteklom ciklusu donijeli su Zmajevima mnogo bodova, neke od ključnih pobjeda, a asistencija za Vedada Ibiševića, historijski plasman na Mundijal. Najefikasniji bh. napadač u naše reprezentacije u proteklim kvalifikacijama Edin Džeko, zadovoljan je žrijeb obzirom da je moglo i gore.

“Žrijeb je mogao biti bolji, ali mogao je biti i lošiji po nas, tako da sam sretan i zadovoljan. Naš cilj je plasman u naredni krug, ali vidjet ćemo. O Iranu i Nigeriji saznat ćemo više kako se Svjetsko prvenstvo bude približavalo, ipak Argentina je najteži protivnik, a nakon toga sve je moguće”, rekao je napadač Manchester Cityja, drugi najbolji strijelac evropskog dijela kvalifikacija za Mundijal u Brazilu, te dodao:

“Dalek je, a i skup, put do Brazila za ljude iz moje zemlje, ali ja se nadam da ćemo mi imati svoju podršku”.

Najbolji bh. napadač osvrnuo se i na nedavnu prijateljsku utakmicu koju je naš tim odigrao protiva Argentine, i izgubio sa 2:0.

“Nedavno smo igrali protiv Argentine, ali to je bila samo prijateljska utakmica. Ipak, mora se priznati bilo koja selekcija da ima igrača kakav je Lionel Messi protiv nje će biti teško igrati”, kazao je popularni Dijamant za zvaničnu internet stranicu svog kluba.

tačno.net
Autor/ica 7.12.2013. u 08:43