Džeko: Ne, još uvijek nismo u Brazilu

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 08:31

Džeko: Ne, još uvijek nismo u Brazilu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine iz dana u dan je sve više cijenjena u svijetu, a za to su sasvim sigurno zaslužni sjajni rezultati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naime, Zmajevi se nalaze na čelu Grupe G sa 16 osvojenih bodova iz šest susreta i nalaze se na korak do plasmana na smotru najboljih svjetskih selekcija.

Gotovo svi našu reprezentaciju već vide u Brazilu, no fenomenalni bosanskohercegovački napadač Edin Džeko, smatra da posao još nije završen.

“Svi govore kako smo već sigurni putnici za Brazil, ali ja ne mislim tako. Do kraja kvalifikacija ostala su još četiri susreta i nedostaje nam još devet bodova da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo. Dakle, još ništa nije gotovo. Tek kad osvojimo tih devet bodova biće gotovo, a vjerovatno ni tada neću vjerovati da smo uspjeli u tome. Ne smijemo se opustiti i svi smo svjesni da se u fudbalu stvari mijenaju preko noći, da najslabija momčad može pobijediti najbolju”, za sportski sedmični list MAX izjavio je Džeko.

“U preostale četiri susreta ući ćemo kao da se radi o finalu Svjetskog prvenstva jer svaka sljedeća je presudna. Ne razmišljam o tome da možemo kiksati”, dodao je bh. Dijamant.

 

 

 

 

 

izvor: sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 17.7.2013. u 08:31