Džeko ostaje “građanin”

tačno.net
Autor/ica 28.7.2014. u 09:53

Džeko ostaje “građanin”

Čelnici Mančester Sitija u ovom prelaznom roku više se oslanjaju na produžetke ugovora s postojećim zvijezdama nego na šoping pa je tako sada u rubriku “neophodno” stavljeno potpisivanje ugovora s Edinom Džekom, Serhijom Aguerom, Džejmsom Milnerom i Džoom Hartom.

Od dolaska u Siti u januaru 2011. godine reprezentativac BiH je jedan od najboljih stijelaca kluba pa čelnici “građana” ne žele da se odreknu usluga napadača koji ulazi u posljednju godinu ugovora. U Premijer ligi je za tri i po godine odigrao 108 utakmica, od toga je 45 puta ulazio s klupe i postigao je 46 pogodaka. Iako je skoro svaki prelazni rok povezivan s odlaskom s “Itihada”, čini se da će se sada sva priča završiti i da će Džeko dobiti novi ugovor, koji će ga još više vezati za aktuelnog prvaka Engleske.

Prema pisanju nekih medija, Džeko trenutno ima 90.000 funti nedjeljnu platu, a sada bi sigurno dobio mnogo unosniji ugovor. Pored njega, nove ugovore će dobiti Aguero, Milner i Hart, a ranije su to učinili Samir Nasri i Aleksanadar Kolarov.

Siti nije jedini koji čini sve da glavne zvijezde zadrži u timu i potpisivanjem ugovora otjera potencijalne kupce. Tako čelnici Juventusa pregovaraju s Polom Pogbom o novom petogodišnjem ugovoru, prema kojem bi zarađivao nešto više od 2,5 miliona funti godišnje uz još oko 800.000 funti na ime raznih bonusa. Mediji pišu da će Francuz prihvatiti produženje saradnje i tako demantovati da bi mogao da se preseli u Mančester junajted, čiji čelnici su zainteresovani da ga vrate na “Old Traford”, s kojeg je otišao 2012.

Da bi italijanska liga mogla da bude mnogo jača naredne sezone, govori dolazak većeg broja zvijezda, među kojima bi mogao da bude i Havijer Ernandez Čičarito, napadača Junajteda. Već dva igrača iz redova “crvenih đavola” prešla su u Italiju, Nemanja Vidić (Inter) i Patris Evra (Juventus), a njihovim putem mogao bi i Meksikanac. Za mladog napadača zainteresovan je Inter, a pregovori o mogućem transferu trebalo bi da počnu danas u Vašingtonu, gdje će se sresti predstavnici dva kluba, koji su na sjevernoameričkoj turneji, a međusobni susret će odigrati u srijedu.

buka.com

tačno.net
Autor/ica 28.7.2014. u 09:53