Džeko proradio, Lulić strijelac, Sejo promašio penal

tačno.net
Autor/ica 17.3.2014. u 08:57

Džeko proradio, Lulić strijelac, Sejo promašio penal

U revanš susretima osmine finala Lige prvaka između Barcelona i Manchester Cityja, odnosno PSG-a i Bayer Leverkusena BiH je ostala bez svojih „predstavnika“ u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. 

Barcelona je pobjedom od 2:1 i u uzvratu savladala Manchester City, a reprezentativni napadač Edin Džeko u igru je ušao u 46. minuti, te je bio asistent Kompanyju za jedini gol Građana u dvomeču sa Kataloncima. Apotekari su našeg kapitena Emira Spahića su i u drugom susretu sa Svecima poraženi, ali ovoga puta sa nešto “prihvatljivijih” 2:1. Našeg defanzivca nije bilo u timu zbog crvenog kartona iz prve utakmice.

Nakon tri sedmice pauze Džekin City je konačno zaigrao u Premier ligi, a tim sa Etihada upisao je važnu pobjedu na gostovanju kod Hulla od 2:0 u kojoj je Dijamant postigao drugi gol za ekipu Manuela Pellegrinija u 90. minuti meča

Ovaj vikend bio je uspješan i za Asmira Begovića koji je sa svojim Stokeom slavio domaću pobjedu protiv West Hama od 3:1.

Od Zmajeva koji nastupaju u Bundesligi najzadovoljniji 25. kolo njemačkog prvenstva može biti Sead Kolašinac. Sjajni lijevi bek Schalkea asistirao je za drugi gol njegovog tima na gostovanju kod Augsburga kojim su Rudari stigli do totalnog preokreta i pobjede od 2:1. Snažni bek Sušićevog tima odigrao svih 90 minuta proveo je na terenu.

Pobjedu je slavila i ekipa Freiburga i to sa 4:1 na gostovanju kod Eintrachta iz Frankfurta, ali je trijumf svog tima sa klupe za rezervne igrače posmatraoMensur Mujdža. Veliki derbi sa Bayernom na Allianz Areni odigrao jeSpahićev Bayer, a na kraju su aktuelni šampioni Njemačke slavili sa 2:1. Kapiten naše reprezentativne selekcije odigrao cijeli susret, a zbog jednog oštrijeg starta u 81. minuti zaradio je javnu opomenu.

Vedad Ibišević još uvijek odrađuje suspenziju zbog crvenog kartona, a njegov Stuttgart je remizirao na gostovanju kod Werdera (1:1), uz promašen penal Harnika. Identičan rezultat bio je i u susretu Eintracht Braunschweiga i Wolfsburga, a naš Ermin Bičakčić, zvanično najbolji sportista Braunschweiga za 2013. godinu odigrao je svih 90 minuta u dresu Lavova kojima predstoji teška borba za opstanak.

Jubilarni 150. susret u dresu Hoffenheima Sejad Salihović neće pamtiti po dobrom. Prvo je u trećoj minuti utakmice promašio penal, a potom je i njegov TSG uspio prokockati vodstvo od 2:0, te na kraju doživjeti težak poraz pred domaćom publikom od Mainza od 4:2.

Aalen je ovoga vikenda doživio poraz, a dvije lopte u mrežu iza leđa bh. reprezentativnog golmana Jasmina Fejzića pospremili su fudbaleri Bochuma slavivši zasluženo sa 2:0.

Ekipa Lazija u okviru 28. kola italijanske Serije A gostovala kod Cagliarija, “nebesko-plavi” slavili su sa 2:0. Strijelac prvog gola za tim sa Olimpica bio jeSenad Lulić u 19. minuti, bio je to njegov treći gol ove sezone. Igru je napustio u 89. minuti utakmice. Roma Miralema Pjanića svoju utakmicu 28. kola igra tek večeras, a na Olimpicu će ugostiti Udinese.

Izeta Hajrovića nije bilo u sastavu Galate koja je remizirala na gostovanju kod Karabukspor odigravši samo 0:0, dok je Haris Medunjanin u 67. minuti ušao u igru u meču u kojem je njegov Gaziantepspor na gostovanju sa minimalnih 1:0 savladao Konyaspor. U okviru 25. kola turske Super lige ekipa Elazigspora u čijem se početnom sastavu našao i bh. reprezentativacOgnjen Vranješ poražena je na gostovanju kod Eskisehirspora sa 1:0, a bh. defanzivac odigrao je cijelu utakmicu. Istanbul BB Edin Višće nije igrao ovoga vikenda, a narednu utakmicu igraju 22. marta.

Gent Ervina Zukanovića poražen je sa 1:0 pred svojom publikom, a bodove sa najboljeg stadiona u Belgiji odnio je Zulte Waregem.

Sturm Anela Hadžića šestu utakmica u nizu je bez pobjede u austrijskoj Bundesligi, a proteklog vikenda nakon remija od 1:1 bod iz Graca odnijela je bečka Austria. Hadžić je odigrao cijeli susret.

Hajduk je golom u 5. minuti sudijske nadoknade izbjegao poraz od pretposljednjeg Osijeka. Oba bh. reprezentativca u redovima Bilih, Avdija Vršajević i Tino Sušić, susret su počeli među startnih jedanaest, s tim da je ovaj posljednji zamijenjen u 70. minuti dok je Vršajević odigrao cijeli susret.Zorana Kvržića nije bilo u sastavu Rijeke u velikoj pobjedi protiv Lokomotive sa 3:2.

Nakon veliki političkih nemira u Ukrajini je konačno nastavljeno fudbalsko prvenstvo ove zemlje, a u okviru 18. kola ekipa Zorye gostovala je kod Vorskle. Toni Šunjić je upisao svih 90 minuta u duelu koji je završen remijem 1:1. Asmir Avdukić je ovoga vikenda 22. kolu BH Telecom Premijer lige spasio sačuvao svoju mrežu, ali napadači Borca nisu pogodili Veležovu pa je susret u Banjoj Luci okončan bez golova i podjelom bodova.

Isključivo zbog povrede Zvjezdana Misimovića nije bilo na spisku selektora Safeta Sušića za susret sa Egiptom. U sastav svog Guizhou Renhea vratio se u 63. minutu u meču protiv Tijanjin Teda, a samo deset minuta kasnije pogodio je za konačnih 2:0.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 17.3.2014. u 08:57