Džeko protiv CSKA u Moskvi, Pjanić dočekuje Bayern

tačno.net
Autor/ica 21.10.2014. u 10:35

Džeko protiv CSKA u Moskvi, Pjanić dočekuje Bayern

U večerašnjim susretima 3. kola Lige prvaka očekuje nas meč između Rome i Bayern Munchena.

Povodom toga oglasio se trener Rome, Rudi Garcia: “Ne možemo dočekati utakmicu s Bayernom, to je sjajan tim, koji je u odličnoj formi. Nisu izgubili od augusta. No, mi ćemo pružiti najbolje kako bismo ostvarili drugu pobjedu u Ligi prvaka. Računamo na užarenu atmosferu na Olimpicu. Bit će to sjajna utakmica.”

Dva člana Bayerna s posebnim emocijama dolaze u Rim. Trener Pep Guardiola igrao je za Romu u sezoni 2002./2003., no optužen je za korištenje nedozvoljene supstance nandrolonea, zbog čega je dobio četveromjesečnu zabranu igranja. Navijači “Vučice” sigurno neće dobro dočekati ni Marokanca Mehdija Benatiju, koji je ovog ljeta, uz dosta ružnih riječi, iz Rome prešao u Bayern.

U okviru grupe E odigraće se drugi meč između CSKA iz Moskve i Manchester Cityja. Tim kapitena bh. reprezentacije Edina Džeke pokušat će u Rusiji doći do prve pobjede u ovoj sezoni Lige prvaka. Prethodno su izgubili od Bayerna i igrali neriješeno s Romom.

“Moramo dobiti oba susreta protiv CSKA, moramo.”, rekao je Manuel Pellegrini, menadžer Manchester Cityja.

Treba naglasiti da će se meč u Moskvi igrati pred praznim tribinama, nakon što je UEFA odlučila kazniti CSKA zbog rasističkog ponašanja navijača.

S tim problemom susreo se i veznjak “Građana” Yaya Toure, kada su mu u prošloj sezoni navijači CSKA pjevali uvredljive pjesme.

“Prazne tribine neće pomoći ni mom ni ruskom timu i to neće biti dobri uvjeti za igru. No, ne želim razmišljati o tome, pravila se moraju poštovati. Želimo pobjedu i ništa nas ne smije zaustaviti u ostvarenju tog cilja.”,zaključio je Pelegrini.

Utakmica između CSKA i Cityja počinje u 18:00 sati dok će Roma i Bayern Munchen snage odmjeriti u 20:45 po našem vremenu.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 21.10.2014. u 10:35