Džeko: Real je favorit, ali možemo ih iznenaditi

Autor/ica 18.9.2012. u 16:39

Džeko: Real je favorit, ali možemo ih iznenaditi

 

Aktuelni prvak Engelske Manchester City gostuje večeras na stadionu Santiago Bernabe Real Madridu.
 
Napadač Manchester Citya i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ističe kako je Real favorit grupe, ali i kompletne Lige prvaka. Ipak, to znači da će se Građani predati.

S obzirom na iskustvo Manchester Citya i loš nastup u Ligi prvaka prošle sezone, da li se može reći da su Građani u podređenom položaju u grupi zajedno sa Realom, Ajaxom i Dortmundom?

“Real je favorit grupe, i to ne samo grupe već cijele Lige prvaka, ali ne mislim da smo mi podređeni. Daćemo sve od sebe da ispravimo greške iz prošle sezone i pokušamo napraviti iskorak. Imamo velike ambicije i to ne krijemo”, kaže Džeko za SportSport.ba.

Možete li iznenaditi Real u Madridu?

“U Madrid idemo da ne izgubimo. Smatram da imamo dovoljno snage da ostanemo neporaženi”.

Real igra u prilično lošoj formi na početku sezone u Primeri, može li se to danas iskoristiti?

“Njihova loša forma sa početka sezone ne mora ništa značiti u našoj međusobnoj utakomici. Dovoljno su kvalitetni da se mogu izdići iznad svega i odigrati dobru utakmicu, pogotovo na domaćem terenu. Neće nas olako shvatiti, jer mi nismo drugorazredna ekipa, već neko ko uživa dobar status, tako da ne vjerujem kako će se njihovi problemi osjetiti u našem duelu”.

Od koga prijeti najveća opasnost kada je Real u pitanju?

“Real je jak kao kolektiv, koji izbacuje pojedince. Naravno, Ronaldo je njihova najveća zvijezda, ali Real ne čini jedan igrač, već, kao što sam rekao, ekipa”.

Jesi li se čuo sa Emirom Spahićem nakon utakmice koju je Sevilla igrala sa Realom, jeli ti možda dao neke savjete o igri Reala?

“Spahića sam nazvao kako bih mu čestitao, ali savjete nisam tražio. Gledao sam njihovu utakmicu i Real je zaista bio loš. Međutim, fudbal je nepredvidiv i zbog toga je zanimljiv”.

Kako ocijenjuješ šanse Citya u grupi?

“Mislim da smo naučili iz grešaka koje smo pravili protekle sezone, ali da li će to biti dovoljno za prolaz dalje, tek ćemo da vidimo”, zaključio je Džeko u razgovoru za SportSport.ba.

Autor/ica 18.9.2012. u 16:39