Džeko sjajan, pogađali Zmajevi iz Italije i Turske, Begović odličan u porazu

tačno.net
Autor/ica 7.4.2014. u 12:33

Džeko sjajan, pogađali Zmajevi iz Italije i Turske, Begović odličan u porazu

Fudbalski reprezentativci BiH iza sebe imaju još jednu veoma uspješnu sedmicu. Ipak, pomalo brine to što se po povratku na teren nakon suspenzije u strijelce ne uspijeva upisati Vedad Ibišević, ali sigurni smo da ćemo i to veoma brzo dočekati. Neki Zmajevi su odigrali i po dva susreta u sedmici koja je iza nas.

Pogledajte kako su Zmajevi nastupali protekle sedmice:

Asmir Begović (Stoke) – najbolje ocijenjeni igrač Stokea u porazu kod Chelseaja od 3:0. Naš golman imao nekoliko fenomenalnih intervencija, a izdvaja se odbrana penala Franku Lampardu. Ipak, reprezentativac Engleske je imao sreće, jer mu se lopta odbila i postigao je drugi gol na meču.

Jasmin Fejzić (Aalen) – Aalen kod kuće slavio protiv Frankfurta 2:1, a naš rezervni golman ponovo bio odličan na vratima domaćih. Ovim trijumfom njegov tim se učvrstio u sredini tabele.

Asmir Avdukić (Borac) – Borac poražen na gostovanju u Lukavici kod Slavije s 0:2, a Avdukić branio čitav susret.

Emir Spahić (Bayer) – Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Emir Spahić odigrao je odličnu utakmicu na gostovanju Hamburgu, koju je Bayer izgubio s 2:1. Spahić je ubilježio asistenciju, a poentirao je Julian Brandt. Za svoj nastup od portala WhoScored Spahić je zaradio visoku ocjenu od 7,4.

Toni Šunjić (Zorya) – odigrao čitav meč protiv Mariupola, u kojem su kao domaćini trijumfovali fudbaleri Zorye s 3:0.

Sead Kolašinac (Schalke) – odigrao svih 90 minuta u gostujućem remiju u Bremenu (1:1). Jedna od njegovih lošijih partija ove sezone, a portal Whoscored.com ga označio kao najlošijeg pojedinca u desu Schalkea (ocjena 6,3).

Ognjen Vranješ (Elazigspor) – Odigrao svih 90 minuta u porazu kod Ibričićevog Erciyesspora od 0:3. U 77. minuti dobio žuti karton.

Ervin Zukanović (Gent) – odigrao čitav meč u iznenađujućem gostujućem porazu kod Liersa od 0:1. Gent nakon dva kola u play-offu za Evropa ligu je posljednji, bez bodova.

Ermin Bičakčić (Braunschweig) – odigrao odličan susret protiv Hannovera, u kojem je njegov tim kao domaćin bio uvjerljiv s 3:0. Dobio odličnu osmicu od portala Whoscored.com.

Mensur Mujdža (Freiburg) – nije bio u kombinacijama za susret u Stuttgartu (poraz od 0:2) zbog povrede.

Sejad Salihović (Hoffenheim) – solidan nastup u Berlinu, gdje je Hoffenheim remizirao protiv Herthe (1:1). Bh. reprezentativac zamijenjen u finišu susreta, tačnije u 89. minuti.

Miralem Pjanić (Roma) – igrač utakmice protiv Parme u srijedu. Vučica slavila kod kuće s 3:1, a Zmaj prvo asistirao Tottiju za drugi gol Rome, a onda i sam se upisao u listu strijelaca. Miretu je to bila šesta asistencija ove sezone u Seriji A, a portal Whoscored.com proglasio ga je igračem utakmice.

U nedjelju je Roma kao gost slavila kod Cagliarija s 3:1, a bh. veznjak odigrao solidan meč, u kojem je dobio žuti karton, a u 74. minuti ga zamijenio Tadei.

Izet Hajrović (Galatasaray) – Galatasaray je s minimalnih 1:0 slavio u najvećem turskom derbiju protiv Fenerbahcea. Naš reprezentativac nije bio u kombinacijama Roberta Mancinija za ovaj susret.

Medunjanin Haris (Gaziantepspor) – Gaziantepspor je na svom terenu remizirao protiv Kasimpase u okviru 28. kola turske Superlige. Konačan rezultat bio je 2:2, a drugi gol za domaće djelo je našeg reprezentativca Harisa Medunjanina.

Senad Lulić (Lazio) – i u ovom kolu upisao se u strijelce. Na Olimpicu je savladana Sampdoria 2:0, a bh. reprezentativac postigao drugi gol za domaće u 73. minuti. Samo četiri minuta kasnije izašao je iz igre. Bio mu je to drugi uzastopni, a ukupno peti gol u Seriji A ove sezone. U 72. minuti je zaradio i žuti karton.


Anel Hadžić (Sturm) – odigrao čitav več veoma dobro u domaćem remiju protiv Admire (1:1). U izboru austrijskih medija, Hadžić je proglašen za igrača utakmice, čime je samo potvrdio sjajnu formu u kojoj se nalazi.

Tino Sušić (Hajduk) – ušao u 74. minuti u teškom porazu Hajduka kod Rijeke. Ovim porazom Bili sada zaostaju čak pet bodova za drupolasiranim Riječanima.

Avdija Vršajević (Hajduk) – Nije nastupio u katastrofi svog tima na gostovanju kod Rijeke (1:4).

Zoran Kvržić (Rijeka) – Fudbaleri Rijeke savladali su u derbiju 29. kola na Kantridi ekipu Hajduka s 4:1. Bh. reprezentativac vratio se nakon oporavka od povrede i ušao u igru u 75. minuti.

Zvjezdan Misimović (Guizhou Renhe) – Fudbaleri kineskog Guizhou Renhea savladali su u četvrtom kolu azijske Lige prvaka ekipu korejskog Ulsana s 3:1, a Zvjezdan je odigrao kompletan meč. U posljednjoj minuti susreta dobio je žuti karton.

Rekorder po broju nastupa u dresu Zmajeva u nedjelju se upisao u strijelce i to golom iz penala. Misimovićeva ekipa Guizhou Renhe je u okviru 5.kola kineske fudbalske lige poražena od Greentowna sa 2:1. Ovo su svakako jako dobre vijesti i za selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića. Misimović je neizostavni dio reprezentacije, a nakon povrede, zbog koje je van terena proveo gotovo tri mjeseca, vratio se u sjajnu fomu.

Vedad Ibišević (Stuttgart) – najlošije ocijenjen igrač Stuttgarta, koji je kod kuće savladao u finišu Freiburg s 2:0. Vedo je zamijenjen u 61. minutu.

Edin Džeko (Manchester City) – Manchester City je bez većih problema na svom Etihadu došao do pobjede nad Southamptonom rezultatom 4:1. Junak pobjede Građana ponovo je bio Edin Džeko.

Već u trećoj minuti utakmice, nakon sjajnog driblinga, izborio je penal za svoju ekipu, koji je u pogodak pretvorio Yaya Toure. Dijamant je učestvovao u akciji i kod pogotka Samira Nasrija, a a pred kraj prvog poluvremena, balkanska veza je proradila. Aleksandar Kolarov je sjajno ubacio u šesnaesterac, a naš reprezentativac se našao na pravom mjestu i zakucao loptu u gol Southamptona. Edinu je to bio 4. gol u posljednje 4 odigrane utakmice čime je i najbolje ocijenjeni fudbaler Citya u posljednjih mjesec dana.

Džeko je iz igre izašao u 65. minuti, a na terenu ga je zamijenio Španac Alvaro Negredo.

Edin Višća (Istanbul BB) – odigrao svih 90 minuta u utorak u trijumfu nad Denizlisporom od 1:0. Njegov Istanbul već u subotu odigrao novi meč, u kojem su kao gosti slavili protiv Adana Demirspora 3:1. Bh. reprezentativac postigao drugi pogodak na susretu i to sa bijele tačke. Bio mu je to 10. pogodak ove sezone, a zamijenjen je u 78. minuti.

Pogledajte nastupe i bivših, te potencijalnih Zmajeva:

Elvir Rahimić (CSKA) – Presjedio na klupi domaću pobjedu CSKA u ponedjeljak protiv Novgoroda s 3:0. U subotu je CSKA ostvario novi trijumf, ovog puta u gostima kod Samare, a bh. reprezentativac opet presjedio meč na klupi.

Senijad Ibričić (Erciyesspor) – Zabio gol u pobjedi od 3-0 svog Erciyesspora nad Elazigsporom Ognjena Vranješa u 28. kolu turske Superlige.To mu je bio 4. gol u sezoni.

Ibričić je zamijenjen u 68. minuti.

Ermin Zec (Genclerbirligi) – Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine nastavio je igrati u sjajnoj formi. Nekadašnji napadač Šibenika i bugojanske Iskre u ponedjeljak je bio strijelac odlučujućeg pogotka u susretu između Eskisehirspora i Genclerbirligija. Zec je za Zmajeve odigrao devet utakmica u kojima je postigao i jedan gol, ali već odavno nije u planovima selektora Safeta Sušića.

Njegov klub novi susret igra večeras, kada gostuju Trabzonu.

Jasmin Šćuk (Mlada Boleslava) – Potencijalni bh. reprezentativac nastavio je sa sjajnim nastupima u dresu najvećeg iznenađenja Češkog prvenstva. Boleslava je kući savladala Slaviju iz Praga i učvrstila se na trećoj poziciji. Naš internacionalac postigao je prvi gol na susretu, koji je okončan s 3:1. Šćuk je bio strijelac i jedinog pogotka u četvrtak, kada je Mlada Boleslava upravo zahvaljujući tom pogotku kod kuće savaladala Jablonecu u Kupu.

Mlada Boleslava jučer je poražena kod Jihlave 1:2, a Šćuk zamijenjen u 64. minuti.

Ivan Sesar (Akhisar Belediye) – presjedio na klupi domaći remi protiv Eskisehirspora (0:0).

Miroslav Stevanović (Alaves) – odigrao čitav meč u gostujućem porazu kod Tenerifea od 0:2.

Adnan Zahirović (Bochum) – ušao u 60. minuti u gostujućem remiju kod Kaiserslauterna, a sve što je uspio uraditi do kraja susreta je dobiti žuti karton.

Sanjin Prcić (Sochaux) – dobar nastup na gostovanju kod Bastije (2:2). U 58. minuti dobio žuti karton, a 16 minuta kasnije zamijenjen.

Bahrudin Atajić (Shrewsbury) – igrao do 77. minute u pobjedi nad Stevenageom. Ipak, njegov klub i uprkos trijumfu i dalje je u zoni ispadanja u niži rang takmičenja.

Dino Arslanagić (Standard) – odigrao čitav meč u neočekivanom gostujućem porazu kod Waregema od 0:2.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 7.4.2014. u 12:33