Džeko: Utrka za naslov je i dalje otvorena

tačno.net
Autor/ica 31.12.2012. u 10:06

Džeko: Utrka za naslov je i dalje otvorena

Bosanski napadač Edin Džeko na sjajan je način zaključio 2012. godinu. S dva je pogotka predvodio Manchester City do subotnje pobjede protiv Norwicha (4-3) u 20. kolu Premiershipa.

Iako većinu utakmica započinje na klupi, 26-godišnji nogometaš je postigao osam pogodaka ove sezone i najbolji je strijelac Cityja u Premierligi. Nada se da je igrom protiv Norwicha napokon uvjerio menadžera Roberta Mancinija da zaslužuje više prilika.

– Menadžer mi je dao šansu protiv Norwicha i mislim da sam mu se odužio. Pročitao sam u novinama nešto o tome da napadači nisu u formi, ali protiv Norwicha smo zabijali. To je nogomet, nekad zabiješ puno golova, nekad ti ne ide – prenosi Džekinu izjavu The Sun.

City je trenutno drugi na ljestvici, a gradski rival Manchester United mu bježi sedam bodova. Džeko je ipak uvjeren da je zaostatak nadoknadiv.

– Razlika od sedam bodova se čini velikom, naravno, ali mi gledamo od utakmice do utakmice i borit ćemo se do kraja. Utrka za naslov je otvorena. Pred nama je još puno utakmica i ništa još nije gotovo – zaključio je bosansko-hercegovački reprezentativac.

tačno.net
Autor/ica 31.12.2012. u 10:06