DŽELALUDIN MUHAREMOVIĆ ŠEF STRUČNOG ŠTABA VELEŽA

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 14:50

DŽELALUDIN MUHAREMOVIĆ ŠEF STRUČNOG ŠTABA VELEŽA

Fudbalski klub Velež dogovorio je saradnju sa Dželaludinom Muharemovićem, koji je imenovan za šefa stručnog štaba “Rođenih”.  Muharemović će tako upotpunit stručni štab Veleža, nakon što je prije više od mjesec dana Nedim Jusufbegović podnio ostavku na ovu funkciju.

– Nakon što se okončala saradnja sa Nedimom Jusufbegovićem, preko mjesec dana u potrazi smo za adekvatnim trenerom, koji bi se uklopio u viziju razvoja kluba. U tom periodu smo obavili razgovore sa brojnim imenima koji su u svojoj karijeri igrali u Veležu. Nažalost neki od njih imaju ugovore, dok drugi čekaju angažman u inostranstvo. Osim toga imamo nažalost još dosta naših bivših igrača koji još nemaju UEFA profi licencu, te samim tim ne mogu biti šefovi stručnog štaba nekog kluba u Premier ligi BiH. Također, desila se takva situacija da je Meho Kodro jednostavno nakon prestanka saradnje sa Sarajevom želio prije svega odmor od bh fudbala. U međuvremenu dvojac Kalajdžić-Dizdarević je dobro obavio posao i željeli smo da naš novi šef bude neko koje spreman da timski sarađuje sa provjerenim trenerima koji već dugo rade i poznaju našu ekipu. Izbor je Dželaludin Muharemović, mlad i perspektivan sportski radnik koji je dugo godina u fudbalu i odlično poznaje BH Premier ligu i odnose u našem fudbalu. Obzirom da period u kojem pravo da pomoćni treneri mogu voditi ekipu ističe u subotu, njegovim imenovanjem smo upotpunili stručni štab, te neće biti nekih eventualnih sankcija NS BiH, rekao je Adis Čevra, predsjednik kluba.

Dželaludin Muharemović preko 12 godina bio je igrač i kapiten Željezničara. Nakon okončanja karijere 7 godina bio je sportski direktor tima sa Grbavice. U periodu dok je bio igrač i sportski direktor Željezničara osvojio je 6 titula prvaka BiH i 4 puta Kup BiH. Nakon okočanja školovanja za trenersku UEFA profi licencu jedno vrijeme stažirao je u inostranstvu, u Borussiji iz Moenchengladbaha i Alemaniji iz Ahena. Kao reprezentativac Bosne i Hercegovine nastupio je 18 puta za našu najbolju selekciju. Muhamerović je potpisao ugovor do juna 2016. godine.

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 14:50