Dželo Muharemović: Velež je mitski klub,Mostar je herojski grad, navijačima obećavam uspjehe

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 21:18

Dželo Muharemović: Velež je mitski klub,Mostar je herojski grad, navijačima obećavam  uspjehe

Dželaludin Muharemović novi je trener FK Velež. Prvi intervju dao je za portal Tačno.net.

Razgovarao: Amer Bahtijar

Gospodine Muharemoviću, prvo što sam saznao i pročitao o Vama vezano je za 2011. godinu i utakmicu Željezničar – Velež na kojoj ste vrijeđali igrače Veleža i neprimjereno se ponašali. Šta se ustvari desilo?

O mom odnosu prema Veležu bilo bi najbolje da pitate igrače iz Mostara sa kojima sa sarađivao. To su, primjerice: Obad, Serdarević, Kajtaz; te igračima protiv koji sam igrao: Velagić, Zaimović, Kadrić, Bebanić, Ćemalović… Iako je bio u sportskom smislu “fajt”, nikada nisam rekao niti jednu ružnu riječ. No, ukoliko sam bilo kada uradio nešto što bi nekoga povrjedilo, ja se ovom prilikom izvinjavam.

Znam da ste imali dvije bolje finasijske ponude. Zašto ste preuzeli Velež?

Razlozi zašto sam napravio ovaj potez su sljedeći: zato što je Mostar simbol otpora i zato što je Velež jedan od tri najveća kluba u Bosni i Hercegovini. Novac nije ono što je meni određujući faktor. Vidio sam ozbiljan plan uprave ovoga kluba te vidio da su nam planovi i ciljevi isti.

Koji su to ciljevi?

Prije svega, cilj je najveći plasman, ugrađivanje pobjedničkog mentaliteta i vraćanje Veleža gdje mu je prirodno mjesto. A to je vrh našega fudbala.

Kako to ostvariti?

Već sam vam rekao, Velež će ići u Prijedor, Bijeljinu ili bilo gdje drugo kao dvostruki osvajač lige; kao klub u kojem su igrali Muhamed Mujić, Kemal Šestić, Duško Bajević, Sule Rebac, Blaž Slišković, Sejo Kajtaz, Semir Tuce i Vahid Halihodžić. Nadam se da neku legendu Veleža nisam preskočio. Uradićemo sve da ekipa fizički i psihički bude spremna za svaki meč.

Kako vam se čini ekipa, jeste li upoznati sa igračima?

Velež pratim poprilično dobar dio sezone. U utakmici protiv Olimpika sam vidio neke mlade igračre poput Tolića, Dine Ćemalovića koji mi se svidio. Mislim da sa Tolićem, Ćemalovićem i još nekolicinom mladih igrača za koje su mi u Upravi kluba rekli da su veliki talenti, čini mi se da je riječ o Peci i Isiću, možemo imati jedan dobar spoj mladosti i iskustva.

Treba li nam pojačanja?

Sigurno će trebati. Nakon završetka sezone vidjećemo na kojim smo pozicijama, deficitima i gdje se moramo pojačati.

Mnogi među navijačima nisu baš zadovoljni da legenda rivalskog kluba preuzima Velež.

Navijači su najvažniji za svaki klub. Veležovi navijači još od one utakmice protiv Želje na Kupu Maršala Tita i klanjanja Vahidu Halilodžiću su velika priča jugoslavenskog fudbala. Meni je lično bila impozanta slika kada se Velež vratio u ligu i kada je nekoliko hiljada navijača Veleža okupiralo Grbavicu. Nikada to nije ponovila niti jedna navijačka skupina. Nisam neko ko će se ulizivati navijačima, ali Red Army je fenomen. Kakav će naš odnos biti ovisi o meni i mom radu i naravno rezultatima. Ja im obećajem maksimalni rad i borbu do zadnje kapi krvi!

Ovo što ću sada upitati i reći možda je prilično intimno, ali neki prijatelji iz Sarajeva su mi rekli “Znaš, Dželo se borio u Mostaru u Armiji BiH”.

Ne volim pričati o ratu. Bio sam pripadnik najčasnije armije na svijetu, Armje BiH. Bio sam i u gradu Heroju Mostaru. Divim se ovom gradu i svim njegovim građanima na čudesnoj odbrani grada. Ja sam u ratu ranjen, proživio sam sav pakao rata i izašao jači.

Na kraju poruka svim navijačima Veleža.

Moj rad i rezultati će reći sve. Jedno je sigurno, nikada ne bih ugrozio Veležovu veliku priču. Sam ću otići ako ne postignem on što ovaj veliki klub uistinu zaslužuje.

 

tačno.net
Autor/ica 14.5.2015. u 21:18