Džumhur poražen u prvom kolu Roland Garrosa

tačno.net
Autor/ica 25.5.2016. u 10:14

Džumhur poražen u prvom kolu Roland Garrosa

Damir Džumhur odigrao je meč prvog kola Roland Garrosa protiv Portugalca Joaoa Souse od kojeg je izgubio sa 3:1 u setovima.

Sjajno je Damir Džumhur otvorio meč protiv 26. tenisera svijeta. Premda je i Portugalac igrao na omiljenoj podlozi, Sarajlija je djelovao spremnije i kvalitetnije, pogađao je teške udarce, stizao do svakog ugla terena pa je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:2.

Sve dobro što je napravio u prvom periodu, zamalo je pokvario u drugom setu. Sousa se razigrao, podsjetio je na svog protivnika iz prvog seta, a prednost je rasla do velikih i naizgled nedostižnih 5:0. Očekivao se završni udarac za 1:1, ali…

Neobjašnjivo je ”zaplesao” prvi bh. reket i stigao do nevjerovatnih 5:5 potpuno se vrativši u meč. Oba igrača osvojila su po jedan gem za 6:6 pa je uslijedio tiebreak, ne baš najdraži dio partija u kojima učestvuje Damir Džumhur. Nakon velike borbe, Portugalac je slavio sa 10:8.

Do sredine trećeg seta bh. teniser je imao sve u svojim rukama, ali je na kraju izgubio i ovaj set sa 6:4. Do kraja meča, Džumhur je izgubio i četvrti set rezultatom 7:5 te okončao svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu.

N1

tačno.net
Autor/ica 25.5.2016. u 10:14