Edin Atić u fokusu NBA skauta: Prirodni šuter s odličnim pregledom terena

tačno.net
Autor 6.8.2015. u 13:28

Edin Atić u fokusu NBA skauta: Prirodni šuter s odličnim pregledom terena

Naš najbolji košarkaš na upravo okončanom Evropskom prvenstvu divizije A za juniore, održanom u Grčkoj, izabran je u najbolju petorku prvenstva, i samim tim došao u žižu interesovanja brojnih NBA skauta

Ovaj 17-godišnji mladić, košarkaš sarajevskih Sparsa, sjajno je predvodio svoj tim i nažalost, povreda na samom početku meča sa Litvancima, onemogućila ga je da svoje kolege vodi do prve medalje u istoriji bh. košarke, piše Oslobođenje.

Na Youtube kanalu NBA Draft Prospects objavljen je video sa najboljim izdanjima našeg mladića sa prethodnog turnira uz komentar da je riječ o veoma talentovanom, i za svoje godine izuzetno vještom igraču. Opisuju ga kao prirodnog šutera sa odličnim pregledom terena.

Takođe, navode njegove kvalitete u odbrambenim zadacima. Ono što se od njega očekuje svakako je poboljšanje fizičke građe, mišićne mase, još bolja kontrola lopte kako bi dostigao viši nivo igre i ravnopravno se nosio sa igračima u seniroskoj konkurenciji.

Ne sumnjamo da će tako i biti i da će naš A tim u njegu dobiti dostojnog nasljednika Mirze Teletovića, a zašto ne i reći, da ćemo za nekoliko godina ovog izuzetnog momka gledati i u NBA.

Uživajte u majstorijama Edina Atića u priloženom videu.

sport.ba

Tagovi:
tačno.net
Autor 6.8.2015. u 13:28