Edin Džeko: Inspiraciju sam pronašao u Torresu

Autor/ica 28.4.2011. u 12:07

Edin Džeko: Inspiraciju sam pronašao u Torresu

Naš nogometaš Manchester Citya Edin Džeko priznao je da je pronašao inspiraciju u Fernandu Torresu koji je, baš kao i on sam, dugo čekao na premijerni pogodak u novom dresu…

Obojicu su engleski mediji žestoko kritikovali zbog malog doprinosa u odnosu na odštetu koja je za njih plaćena, ali obojica su napokon proradila u razmaku od samo dva dana. Najprije je Torres u subotu zabio za Chelsea u pobjedi protiv West Hama (3-0), da bi u ponedjeljak Džeko donio pobjedu Cityju (1-0) protiv Blackburna. Naš napadač, koji je za 27 miliona funti u januaru došao iz Wolfsburga, ipak je bio u nešto boljoj poziciji jer je pogodio za “građane” u FA Cupu i Europa ligi, ali čekao se ipak prvijenac u najvažnijem natjecanju, Premierligi. Dogodio se u desetom nastupu.

– Vidio sam kako Torres u subotu zabija i bio sam sretan zbog njega. Znam kako je to kad ne možeš pogoditi. U Liverpoolu je u četiri sezone postigao mnoštvo golova, a onda je promijenio klub i više nije mogao zabiti. No, to se može dogoditi u nogometu i zato je prvi pogodak toliko važan. U redu, ja sam pogađao u FA Cupu i Europa ligi, ali kad svakodnevno čitaš o tome kako ne možeš zabiti u Premierligi, počne se stvarati pritisak – istaknuo je Džeko za The Sun, dodavši:

Nikad nisam sumnjao u sebe jer znam za šta sam sposoban. Samo moram naporno raditi i znam da će mi se sve vratiti. I u Bundesligi sam kretao sporo, tako da mi sadašnja situacija nije novost. Sljedeća će sezona biti moja. Mislim da je i moj prvi gol protiv Notts Countyja u FA Cupu bio velik, baš kao i ovaj protiv Blackburna. Nisam zabio mnogo, ali golovi koje sam postigao su bili važni za klub.

Priznao je Džeko i da ga je potreslo što nije zaigrao ni minute u polufinalnoj pobjedi u FA Cupu protiv Manchester Uniteda, čak ni uz činjenicu da zbog povrede nije igrao argentinski napadač arlos Tevez.

Naravno da mi je bilo teško, svi žele igrati u takvom polufinalu. Ali, možda dobijem šansu u finalu. Niko nije sretan kad ne igra. Bilo mi je teško u zadnja tri mjeseca, ali mislim da je najgore sada iza mene – zaključio je Džeko.

sport.ba

Autor/ica 28.4.2011. u 12:07