Edin Džeko jedan od pet najboljih igrača Premiershipa u predsezoni

tačno.net
Autor/ica 2.8.2013. u 06:54

Edin Džeko jedan od pet najboljih igrača Premiershipa u predsezoni

Popularni sportski portal Bleacher Report uvrstio je bh. reprezentativca i člana Manchester Cityja, Edina Džeku, među pet nogometaša koji su najviše pokazali u dosadašnjem dijelu predsezone kada je riječ o igračima Premiershipa.

Džeko je od super zamjene postao super starter u timu Građana. Iako su potrošili više od 100 miliona eura te kupili Fernandinha, Jesusa Navasa, Stevana Jovetića i Alvara Negreda, bh. reprezentativac je taj koji je imao najveći utjecaj na dosadašnje predsezonske rezultate viceprvaka Engleske.

Džeko je na Etihad stigao u januaru 2011. godine i kod trenera Roberta Mancinija nije bio uvijek u prvom planu. Protekle sezone, uprkos tome što je u većini utakmica bio zamjena, bio je prvi strijelac Cityja, postigavši 14 golova u 31 utakmici.

Svoju predsezonu City je praktično počeo američkom turnejom, gdje su se dva puta susreli sa još jednim premijerligašem, Chelseajem. U te dvije utakmice Dijamant je postigao tri gola.

Nakon toga, bh. reprezentativac se predstavio u najboljem svjetlu u Aziji, gdje je njegov tim osvojio Barclays Asia Trofej u dvije utakmice protiv Južne Kine i Sunderlanda, zahvaljujući upravo golovima Edina Džeke.

Džeko je briljirao i u utakmici protiv Milana u okviru Audi Cupa te je sa svoja dva gola ovoj talijanskoj ekipi proglašen igračem utakmice.

Tokom angažmana u Villarrealu, sadašnji trener Cityja Pellegrini svoju igru zasnivao je na jednom napadaču, DIegu Forlanu. Da li Džeko to može biti u timu Građana, ostaje da se vidi. Kako je počeo, pred njim je odlična sezona, mnogo bolja od prethodne.

Treba još napomenuti da su među pet igrača koji su najviše pružili u dosadašnjem dijelu pripremnih utakmica Nicklas Helenius iz Aston Ville, Romelu Lukaku iz Chelseaja, Simon Mignolet iz Liverpoola i Wilfried Zaha iz Manchester Uniteda.

izvor: klix.ba
tačno.net
Autor/ica 2.8.2013. u 06:54