Edin Džeko sutra ulazi u istoriju?

Autor/ica 6.9.2012. u 23:38

Edin Džeko sutra ulazi u istoriju?

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i napadač Manchester Citya Edin Džeko sutra navečer ima priliku da uđe u istoriju.

Naime, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2014. godine održati u Brazilu protiv selekcije Lihtenštajna, a upravo u tom susretu Džeko ima priliku postati najbolji strijelac Zmajeva svih vremena.

Dijamant na svom kontu u karijeri ima 21 gol u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine i nalazi se na drugom mjestu vječne liste, sa golom zaostatka za Elvirom Bolićem (22).

Ukoliko Džeko protiv slabašne odbrane Lihtenštajna sutra postigne jedan gol izjednačiće se na prvom mjestu najboljih strijelaca BiH svih vremena sa Bolićem, dok bi sa drugim golom ušao u istoriju kao najbolji strijelac kojeg je ova reprezentacija ikada imala.

Džeko je za reprezentaciju BiH debitovao u utakmici protiv Turske, 2. juna 2007. godine i od tada je u nacionalnom dresu skupio 46 nastupa i 21 gol. S obzirom da mu je tek 26 godina, Džeko će postaviti mnoge rekorde kada je reprezentacija u pitanju, koje će teško iko ikad dostići.

Autor/ica 6.9.2012. u 23:38