Egipćani u svim segmentima igre nadigrali Zmajeve i zasluženo slavili

tačno.net
Autor/ica 6.3.2014. u 08:16

Egipćani u svim segmentima igre nadigrali Zmajeve i zasluženo slavili

Fudbalska selekcija Egipta savladala je večeras u Innsbrucku Bosnu i Hercegovinu sa 2:0 u prijateljskom susretu. Trijumf Egipćana je potpuno zaslužen, a Zmajevi večeras nisu ličili na sebe.

Bezidejna igra Sušićevih izabranika, ali najviše je iskrene navijače zabolilo to što je nedostajalo borbenosti i htijenja kod svih igrača. Ovo nije bio definitivno dobar trenutak za ovako loš nastup, ali bolje i sada nego da to ponovimo na Mundijalu u Brazilu.

Begović, Mujdža, Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Salihović, Medunjanin, Lulić, Muratović, Džeko i Ibišević počeli su meč, a od prvog minuta vidjelo se da ćemo biti u podređenom položaju.

Egpita, predvođen sjajnim igračem Chelseaja Salahom zagospodario je sredinom terena, a na početku srećom po nas nisu iskoristili greške kapitena Spahića i Salihovića.

Samir Muratović je proveo deset minuta na terenu, a zamijenio ga je Sven-Tino Sušić. Nakon toga uslijedila je igra na sredini terena, a Fathy je u 17. i 20. minuti oba puta šutirao zamalo pored gola.

Prvu priliku imali smo tek nakon pola sata igre, ali je Lulić šutirao preko gola sa nekih 25 metara. Kasnije je zaprijetio i Džeko nakon solo akcije Kolašinca, ali otišlo je to u korner samo. Najbolju priliku u prvom dijelu imali smo u 37. minuti, ali je Lulić oklijevao i njegov šut sjajno je odbranio golman Egipta.

Početnim rezultatom otišlo se na odmor, a vjerovatno niko nije ni mogao slutiti da će nas Faraoni onako poniziti u drugom dijelu susreta.

Početkom nastavka u igru je ušao i drugi debitant u bh. dresu Anel Hadžić, ali i Vranješ, koji su zamijenili Kolašinca i Mujdžu. Naši bekovi u prvom dijelu bili su apsolutno bezopasni na protivničkom dijelu terena, bez ijednog centaršuta, te su zato te izmjene vjerovatno i uslijedile.

U 52. minuti Egipat je poveo. Sjajni Salah pobjegao je presporom Bičakčiću, a Vranješ nije uspio spriječiti vodstvo. Geddo je rutinski pogodio za 1:0.

Naši su i u nastavku bili bezopasni, a u 61. minuti umjesto Lulića i Ibiševića ušli su Višća i Hajrović. Samo dva minuta kasnije Salah je postavio konačan rezultat. 2:0 za Egipat. Prethodno se udarac Ghalyja odbio od naše defanzivce, a igrač Chelseaja Salah postiže drugi gol za svoju selekciju

Zmajevi nisu do kraja uspjeli povezati redove, a u 76. minuti Vranješ je požrtvovanom intervencijom spriječio i treći gol u mreži Begovića.

Do kraja smo još pokušali smanjiti rezultat preko Spahića, kada je pokušao nakon kornera, a svrijedi spomenuti i šut Hadžića pored gola Egipta.

To je bilo sve od izabranika Safeta Sušića, koji su danas u Austriji totalno podbacili.

sport.ba

tačno.net
Autor/ica 6.3.2014. u 08:16