Ekonomija i nogomet – je li gora ‘grupa smrti’ ili ‘bankrot-grupa’

Autor 19.11.2011. u 10:24

Ekonomija i nogomet – je li gora ‘grupa smrti’ ili ‘bankrot-grupa’

Tek što smo se plasirali na Euro 2012. krenule su kombinacije oko protivnika Hrvatske u ždrijebu za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.

Svaka zemlja ima svoje favorite, bira svoje mušterije ali isto tako i reprezentacije koje bi na terenu najbolje bilo – izbjeći. Naša “grupa smrti” tako je spojena od reprezentacija Španjolske (prva jakosna skupina), Engleske (druga) Hrvatske (treća) i Francuske (četvrta jakosna skupina).

U maniri rafiniranog britanskog humora, novine Guardian napravile su i “grupu dužnika,” zemalja koje nisu rekorderi po postignutim golovima – nego prema nacionalnom dugu! A tu su zemlje PIIGS-a (Španjolska, Italija, Irska, Grška i Portugal) najjače reprezentacije. Zanimljivo je (ili smiješno, kako se uzme) da su i ove zemlje lijepo raspoređene prema jakosnim skupinama. Pa se tako može dogoditi da jedna od skupina na prvenstvu 2012. godine bude “nosila” veliku većinu cjelokupnog europskog duga.

“Bankrot grupa” izgledala bi ovako:

Španjolska (prva jakosna skupina)
Italija (drugi šešir)
Grčka (treća skupina)
Irska (četvrta jakosna grupa).

Nadajmo se da i Hrvatska neće postati inspiracija za neku sličnu zezanciju duhovitih kolega s Otoka – naša kriza sasvim nam je dovoljna.

poslovni.hr

Tagovi:
Autor 19.11.2011. u 10:24