Emir Spahić napustio pripreme reprezentacije BiH

tačno.net
Autor/ica 8.10.2014. u 10:34

Emir Spahić napustio pripreme reprezentacije BiH

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, koji je od dresa iste oprostio nakon ovogodišnjeg SP, napustio je pripreme Zmajeva, nakon što ga je selektor Sušić odlučio ponovo pozvati u nacionalni tim.

Odbrameni fudbaler o čijem ponovnom pozivu se dosta polemisalo i špekulisalo sinoć je napustio pripreme najboljeg bh. tima koji je poražen u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo od Kipra, a kao glavni razlog Spahićevog napuštanja priprema je povreda leđa, piše Oslobođenje.

Spahić se vratio u Minhen gdje ce otići na pregled i ako sve bude u redu, doći ce u Vels pred utakmicu ili će se staviti na raspolaganje za meč sa Belgijom.

I prije samog dolaska na pripreme mnogo se pisalo oko toga da li ćese bivši kapiten uopšte odazvati pozivu u nacionalni tim, a njemački časopis Kicker Spahićev slučaj poistovjetio je sa onim Francka Riberyja koji se nije želio odazvati pozivu francuskog selektora, naravno objasnivši situaciju oko Spahićevog oproštaja nakon Mundijala.

Nakon svega selektor Sušić ostaje na svega dva klasična stopera. Konstantnom Toniju Šunjić koji igra odlično u ruskom šampionatu, i Ognjenu Vranješu koji očekuje tek prve ovosezonske minute u dresu češkog Pribrama.

sportsport.ba

tačno.net
Autor/ica 8.10.2014. u 10:34