Engleska: Uhapšeno šest osoba zbog namještanja utakmica

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 08:50

Engleska: Uhapšeno šest osoba zbog namještanja utakmica

Pripadnici britanske Nacionalne agencija za borbu protiv kriminala (NCA) uhapsili su šest osoba zbog navodnog namještanja fudbalskih utakmica u Engleskoj.

Britanski BBC navodi da su najmanje tri fudbalera među uhapšenima, ali da nijedan od njih nije povezan sa klubovima iz viših profesionalnih takmičenja.

NCA je saopštila da je operacija usmjerena na osumnjičeni međunarodni sindikat za nelegalno klađenje.

Hapšenja su izvršena nakon tajne istrage koju su sproveli novinari britanskog dnevnika Daily Telegraph.

Istragom je otkrivena osoba iz Singapoura, koja je tokom sastanka u Manchesteru govorila o mogućnosti uticaja na rezultate i ishode utakmica nižih fudbalskih liga u Engleskoj za 50.000 funti.

Prema pisanju lista, osoba iz Singapoura je tvrdila da bi potencijalni kockari zaradili više stotina hiljada funti na osnovu dostavljene informacije i kladeći se na internet stranicama u Aziji.

On je ponudio namještanje dvije fudbalske utakmice, navodeći da će on igračima reći koliko je golova potrebno da postignu.

Na video snimku se vidi kako on govori da će platiti 5.000 funti igraču da na samom početku utakmice dobije žuti karton, što bi bio signal da će krajnji rezultat, najvjerovatnije, biti namješten.

NCA je početkom godine pokrenula borbu protiv organizovanog kriminala i blisko sarađuje sa Komisijom za igre na sreću i Fudbalskom asocijacijom.

“Istraga je u toku i trenutno ne možemo objaviti druge detalje”, rekao je zvaničnik NCA.

Fudbalska asocijacija je saopštila da je obaviještena o hapšenjima.

klix

tačno.net
Autor/ica 28.11.2013. u 08:50