Englezi skautiraju Zmajeve za Nigerijce: BIH razbijte na kontranapade!

tačno.net
Autor/ica 18.3.2014. u 08:50

Englezi skautiraju Zmajeve za Nigerijce: BIH razbijte na kontranapade!

Gledajući na FIFA rang listu reprezentacija Nigerije najslabiji je protivnik naše reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Svima je jasno da je realna situacija potpuno drugačija, te da će protiv jedne od najboljih afričkih reprezentacija Zmajevi vjerovatno igrati najtežu utakmicu, posebno zbog psihološkog pritiska usljed činjenice da nam je Nigerija glavni konkurent za drugu poziciju u grupi.

Da su u Nigeriji našu reprezentaciju shvatili kao izuzetno ozbiljnog protivnika govori ekskluzivna informacija Reprezentacija.ba portala da su iz nigerijskog fudbalskog saveza odlučili unajmiti jednu fudbalsku agenciju za skautiranje iz Engleske kako bi što bolje analizirali Zmajeve. Nezvanično, kao glavni nedostatak naše reprezentacije engleski skauti prikazali su činjenicu da svi naši igrači kada prime loptu dugo istu drže u posjedu dok ne odluče šta dalje sa njom napraviti, ali i da je protiv naše reprezentacije najbolje igrati na brze i munjevite kontranapade koji su vjerovatno i najjače oružje strpljivih i izuzetno brzih i snažnih Nigerijaca. Englezi ističu kako naš mentalitet često dovodi do toga da individualci bez koordinacije sa ostalim saigračima pogrešno naprave presing na protivnika, te da je to još jedna od mana naše reprezentacije.

– Moji saradnici i ja pratimo i pratićemo sve utakmice naših protivnika do Mundijala. Osim snimaka ranijih utakmica, posebno nam je, kada je u pitanju Nigerija, zanimljiva utakmica ove repreznetacije protiv Irana, koja se igra dan nakon našeg meča protiv Argentine, a koju ćemo gledati uživo. – poručio je Safet Sušić.

Nigerijci su se do sada, unatoč izuzetno lošem političkom stanju u njihovoj državi, ali i fudbalskom savezu, uspjeli plasirati četiri puta na Svjetsko prvenstvo (prvi put 1994. godine) na kojima su dva puta uspjeli osigurati prolaz kroz grupnu fazu. Aktuelni su šampioni Afrike.

(Reprezentacija.ba)

tačno.net
Autor/ica 18.3.2014. u 08:50