Enyeam: Očekujemo “žestoko bombardovanje” od selekcije BiH od samog početka utakmice

tačno.net
Autor/ica 19.6.2014. u 12:34

Enyeam: Očekujemo “žestoko bombardovanje” od selekcije BiH od samog početka utakmice

BiH ima odlične i vrlo opasne i ubojite napadače, prije svega zvijezdu Manchester Cityja Edina Džeku i napadača VfB Stuttgarta Vedada Ibiševića, istakao Vincent Enyeam, golman fudbalske reprezentacije Nigerije.

Golman fudbalske reprezentacije Nigerije Vincent Enyeam izjavio je za afričke medije da očekuje “žestoko bombardovanje” od samog početka utakmice od selekcije Bosne i Hercegovine protiv koje ova afrička ekipa igra za nekoliko dana u okviru grupe F na Mundijalu u Brazilu.

Naglasio je da očekuje mnogo bolju i kvalitetniju igru svoga tima protiv BiH jer, kako kaže, u utakmici protiv Irana koja je završena 0:0 nisu pružili ono što su mnogi od Nigerije očekivali.

Ipak, upozorava kako BiH ima odlične, vrlo opasne i ubojite napadače, prije svega zvijezdu Manchester Cityja Edina Džeku i napadača VfB Stuttgarta Vedada Ibiševića.

Dodaje kako je u sastavu BiH vrlo opasan i igrač njemačkog Hoffeinhema Sejad Salihović, za kojeg kaže da je specijalnista za izvođenje slobodnih udaraca.

“Znam da BiH ima mnogo opasniji napad od Irana i mislim da neću moći sjediti mirno. Bosanci će od samog početka napasti žestoko na naš gol jer žele da nastave takmičenje. Golman može pomoći svome timu da ostane u igri i ja ću upravo to učiniti u ovoj utakmici protiv BiH”, kazao je golman fudbalske reprezentacije Nigerije.

Nigerija se nalazi u grupi F zajedno sa Argentinom, BiH i Iranom. U prvom kolu Nigerija i Iran su odigrali neriješeno 0:0 dok je u drugoj utakmici iste grupe Argentina savladala BiH sa 2:1.

AA

tačno.net
Autor/ica 19.6.2014. u 12:34