Ergić: Zvezda šampion! Šampion u dugu, krađi, nepotizmu, broju kriminalaca…

tačno.net
Autor/ica 16.5.2014. u 07:38

Ergić: Zvezda šampion! Šampion u dugu, krađi, nepotizmu, broju kriminalaca…

Bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje, Ivan Ergić, oštro je prokomentarisao stanje u našem fudbalu, a kao temu je uzeo činjenicu da je Crvena zvezda, dva kola pre kraja prvenstva, u prilici da jednom pobedom – osvoji svoju prvu titulu od 2007. godine.

Ivan Ergić je rođen pre 33 godine u Šibeniku, a prve godine života proveo je u malom selu, Gaćelezi. Kao vrlo mlad, sa porodociom se preselio u Australiju, gde je počeo da se bavi fudbalom, a sa Pertom stigao do vice-šampionske titule. Potom je prešao u Juventus, ali je odmah prosleđen u Bazel, za koji je odigrao više od 200 mečeva tokom devet prilično uspešnih sezona. Karijeru je završio kao 30-godišnjak, posle boravka u Bursasporu, prethodno napustivši reprezentaciju Srbije za koju je odigrao 11 mečeva, navodeći da nije uspeo da se uklopi.

Od 2008. pisao je povremeno kolumne za “Politiku”, a sada i za neke internet portale, i to na širok spektar tema: od muškog šovinizma u sportu, preko nezdravog apostrofiranja važnosti takmičarskog duha u sportu, zatim mašineriji korporacija koja stoji iza industrijalizacije sporta, pa sve do osvrta na nedostatak javnog razumevanja za sportiste koji ne pristaju na životne klišee koji se propagiraju kao “jedino isporavni” od strane medija, navijača, uprava klubova, gazda liga i odgovornih ljudi u sportskim institucijama.

Oglasio se na Fejsbuku i povodom završetka sezone u domaćem fudbalu, i to na sledeći način:

“Zvezda šampion! U veličini duga, u krađi, proneveri, nepotizmu, u broju kriminalaca koji su prošli kroz klub, po njenim „legendama“ koje su je odlično vodile, po broju huligana, broju tzv navijača koji šamaraju igrače po svlačionicama, broju korumpiranih i kriminogenih političara i funkcionera u njenim forumima i telima, po milionima evra javnih firmi i poreskih obveznika koje su završile u džepovima prekaljenih „fudbalskih radnika“ i onih koji „vole klub“. Imajući sve to u vidu, ono što navijači ne znaju je da Zvezda i ove godine, kao i sve prethodne, deli šampionsku titulu sa Partizanom. Svi na slavlje!”, napisao je Ergić.

tačno.net
Autor/ica 16.5.2014. u 07:38