Eurobasket 2013: Francuska pobjedom nad Latvijom otvorila vrata četvrtfinala, Ukrajina iznenadila Srbiju

tačno.net
Autor/ica 14.9.2013. u 07:09

Eurobasket 2013: Francuska pobjedom nad Latvijom otvorila vrata četvrtfinala, Ukrajina iznenadila Srbiju

Košarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je sinoć u ljubljanskoj Stožice Areni, u okviru drugog kola takmičenja u grupi “E” druge runde Evropskog prvenstva u Sloveniji, selekciju Latvije rezultatom 102:91

LJUBLJANA (AA) – Košarkaška reprezentacija Francuske pobijedila je jučer u ljubljanskoj Stožice Areni u okviru drugog kola takmičenja u grupi “E” druge runde Evropskog prvenstva u Sloveniji, selekciju Latvije rezultatom 102:91, javio je novinar Anadolu Agency (AA).

Francuzi nakon pobjede nad Latvijom otvorili vrata nastupa u  četvrtfinalu.

Reprezentacıja Francuske predvođena Tonyijem Parkerom, Nicolasom Batumom i Alexisom Ajnicom bolje je otvorila utakmicu i već na kraju prve četvrtine ostvarila prednost od 16 poena. Prvi period utakmice završen je rezultatom 31:15 u korist izabranika Vincenta Colleta.

Francuzi su do kraja prvog poluvremena nastavili sa dominacijom u igri, a na odmor se otišlo sa 17 poena prednosti za Francuze. Rezultat prvog poluvremena bio je 52:35 za Francusku.

Većim dijelom treće četvrtine Latvijci su pokušavali da sustignu zaostatak od 20 poena, a izabranici Ainarsa Bagatskisa uspjeli su do kraja tog perioda igre doći do „prihvatljivijeg“ minusa od 11 poena.

Najefikasniji igrač utakmice bio je reprezentativac Latvije Dairis Bertans sa ubačenih 28 poena, dok je Francuze pretvodio Alexis Ajinca sa ubačenih 25 poena.

– Ukrajina iznenadila Srbiju, Litvanija sigurna –

Reprezentacija Srbije poražena je jučer u drugom kolu grupe „E“ druge runde Evropskog prvenstva u košarci od selekcije Ukrajine rezultatom 82:75.

Poraz Srbije od već „otpisane“ Ukrajine zakomplikovao je situaciju u grupi „E“, koju predvode Litvanija, Srbija i Francuska. Reprezentacija Srbije, jedina selekcija na prvenstvu koja je do današnjeg poraza imala maksimalan broj bodova, zabilježila je prvi poraz u drugoj rundi Eurobasketa.

Litvanija je pobijedila jučer u drugom kolu takmičenja u grupi „E“ druge runde Evropskog prvenstva (EP) u Sloveniji selekcıju Belgıje rezultatom 86:67.

tačno.net
Autor/ica 14.9.2013. u 07:09