Eurobasket 2013: Hrvatska i Slovenija kreću u borbu za četvrtfinale

tačno.net
Autor/ica 12.9.2013. u 10:41

Eurobasket 2013: Hrvatska i Slovenija kreću u borbu za četvrtfinale

Srbija blizu četvrtfinala, Latvija najugodnije iznenađenje

LJUBLJANA (AA) – Košarkaška reprezentacija Hrvatske odmjerit će snage sa selekcijom Finske u okviru prvog kola druge runde takmičenja na Evropskom prvenstvu u košarci u grupi „F“, dok će domaća selekcija Slovenije igrati protiv Italije, koja je u drugu rundu prenijela maksimalna četiri boda.

U Grupi „F“ sve je otvoreno, a jedino su Italijani iz prve etape takmičenja prenijeli četiri boda.  Španija, Slovenija, Finska i Hrvatska imaju po tri, dok Grčka drugu rundu započinje sa posljednje pozicije u grupi sa prenesena dva boda.

Španija će snage odmjeriti sa Grčkom.

– Srbija blizu četvrtfinala, Latvija najugodnije iznenađenje –

Košarkaška reprezentacija Srbije pobijedila je jučer u okviru takmičenja u grupi “E” druge runde Evropskog prvenstva u košarci, reprezentaciju Belgije rezultatom 76:69.

Pobjedom protiv Belgije srbijanska reprezentacija napravila je veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale Eurobasketa 2013.

Reprezentacija Latvije savladala je u ljubljanskoj Stožice Areni, u prvom susretu grupe “E” druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu o košarci selekciju Ukrajine, rezultatom 85:51. Latvija, koja na prošlom Eurobasketu nije ostvarila niti jednu pobjedu, a dvije godine je važila za, u prosjeku najmlađi tim u povijesti evropskih prvenstava u košarci, u grupi „B“, savladala je sve balkanske reprezentacije osim Srbije.

tačno.net
Autor/ica 12.9.2013. u 10:41